Mikuláš Černák sa možno dostane na slobodu. Má to však podmienky
09 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Štyri mesiace chýbajú do lehoty, v ktorej môže súd rozhodnúť o priepustke Mikuláša Černáka na slobodu za dobré správanie a verdikt psychológa o jeho náprave. Odborníčka hovorí o tom, že dnes by Černák už rozhodne nerobil to, čo si dovolil pred rokmi

V prospech jeho prepustenia hovorí aj fakt, že sa nedostane niekam na ulicu, kde by pod vplyvom životného štýlu trestaného "bezdomovca" mohol skĺznuť k ďalšej trestnej činnosti. Je preto dosť možné, že trest zmiernia  z doživotia "iba" na 25 rokov.

Má sa kam vrátiť

Jeho šancu na prepustenie zvyšuje jednoznnačne určené miesto jeho ďalšieho pobytu. Po odpykaní si 25 rokov z pôvodného doživotia by to mal byť zrekonštruovaný dom po rodičoch v Telgárte (okr. Brezno). 

Tvrdý trest

„Ak má prichystané ubytovanie, to mu len pomôže. Veľmi dôležité je, aby vedel súdu preukázať, že neostane na ulici a bude mať aj z čoho žiť. Lebo keby nemal kam ísť, aký by bol predpoklad, že sa rýchlo nedostane zase na šikmú plochu?“ vysvetľuje advokátka Eva Mišíková.

Mišíková ako prokurátorka pracovala na černákovcoch a ich prípadoch a pričinila sa o odsúdenie Černáka za vraždu poliaka Grzegorza Szymaneka. 

„Som presvedčená o tom, že keby Černák žil v iných časoch, aj by viedol iný život. Bosa z neho spravila spoločnosť. Nadobudol pocit, že je všemocný. No predsa len – on nezastrelil dieťa ako niekto iný. Treba si uvedomiť, že odsedieť si dvadsaťpäť rokov vo väzení je veľmi tvrdý trest. To si my zvonka nevieme ani predstaviť,“ uviedla dní Mišíková.

Ján Baránek si myslí, že Matovič má v tomto PRAVDU!
Analytik Ján Baránek sa v širšom kontexte pozrel na dianie po vražde v Teplárni. Na celej veci mu nesedí prístup médií, ktoré sa utvrdzujú vo vlastnej pravde. "Hlavne to pokrytectvo, ako skáču po hroboch tých dvoch zavraždených. Médiá sa to... Čítať ďalej
09 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Sledovala jeho zmenu

„Mám pocit, že dnes je mentálne niekde inde. Vie si ľahko spočítať, či sa mu oplatí čo i len jediný prešľap. Lebo potom by šiel okamžite naspäť do basy. Prepustenie v prípade doživotného trestu je len podmienečné,“ doplnila Mišíková.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik