Ukrajina má Krym na dosah!
13 | 11 | 2022 I Milan Laca

Bývalý veliteľ americkej armády v Európe Hodges: ukrajinská armáda sa môže v zime priblížiť ku Krymu.

Ozbrojené sily Ukrajiny sa môžu túto zimu dostať do blízkosti KrymuPripustil to  bývalý veliteľ americkej  armády v Európe, generálporučík vo výslužbe Ben Hodges na svojom Twitteri .

Budú pokračovať

Generál vyjadril názor, že ukrajinská armáda v zime nepreruší bojové akcie a prípadnú ofenzívu. Americké raketové systémy MLRS HIMARS môžu byť, podľa neho, rozmiestnené v Chersone, kde boli doteraz ruské jednotky. "Prístupy ku Krymu sú na dosah," napísal Hodges. Pripustil, že ukrajinské ozbrojené sily by mohli začať „rozhodujúcu fázu kampane“ na polostrove.

Rusko zlyhalo - tvrdia Briti(VIDEO)
Rusko zlyhalo, Británia reagovala na útek útočníkov z Chersonu. Rusi si teraz musia položiť otázku, prečo Moskva rozpútala vojnu na Ukrajine. Britský minister obrany Ben Wallace označil útek okupačných vojsk z Chersonu za "ďalšie strategické... Čítať ďalej
13 | 11 | 2022 | Milan Laca

Nielen Krym

Na základe údajov, ktoré má, predpovedal, že ukrajinské ozbrojené sily v januári „vstúpia do Mariupolu a Melitopolu“. To je, podľa Hodgesa, neďaleko od Krymu. Krymu sa Hodges venuje už dlho. Takmer všetky jeho predpovede sú nejakým spôsobom spojené s polostrovom. 

Komentátor

Generál vo výslužbe už dlhšie komentuje vývoj konfliktu pre ukrajinské médiá. V septembri napísal článok do The Daily Telegraph s predpoveďami o výsledku tejto konfrontácie. Zároveň priznáva, že Spojené štáty nemajú dostatok zbraní na pomoc Ukrajine. Vyzval tiež Európu, aby aktívne hľadala náhradu za americké zbrane.

Vyšlo mu to

Hodges už dávnejšie predpovedal, že ozbrojené sily Ukrajiny dokážu do konca jesene vrátiť Cherson pod kontrolu Ukrajiny a jeho slová  sa naplnili. Hoci spočiatku boli jeho predpovede pre mnohých odborníkov prekvapujúce. Cherson a časť Chersonskej oblasti na pravom brehu Dnepra je však teraz úplne pod kontrolou Kyjeva.

 

Liberálny politik Guy Verhofstadt: Bude lepšie, ak Orbán opustí Úniu a namiesto neho sa pripojí Zelenskyj (FOTO)
„Vydieranie je Orbánova cynická a nerozvážna hra, pretože sme mu to dovolili,“ uviedol liberálny europoslanec podľa portálu Mandinner a na sociálnej sieti Twitter zverejnil aj viac. "Sme zvyknutí, že Guy Verhofstadt, liberálny poslanec... Čítať ďalej
13 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik