Rusko zlyhalo - tvrdia Briti(VIDEO)
13 | 11 | 2022 I Milan Laca

Rusko zlyhalo,  Británia reagovala na útek útočníkov z Chersonu.

Rusi si teraz musia položiť otázku, prečo Moskva rozpútala vojnu na Ukrajine. Britský minister obrany Ben Wallace označil útek okupačných vojsk z Chersonu za "ďalšie strategické zlyhanie Ruska".

Vie svoje

Ako napísal minister na Twitteri, Kremeľ nedosiahol svoje ciele, ale dosiahol medzinárodnú izoláciu a poníženie. "Stiahnutie sa z Chersonu, ohlásené Ruskom, bolo pre nich ďalším strategickým zlyhaním. Vo februári Rusko nedokázalo dobyť žiadny zo svojich veľkých cieľov, okrem Chersonu," zdôraznil minister Wallace.

Udalosti v Chersone

Ukrajina pôjde vpred! 

Wallace je presvedčený, že Ukrajina bude naďalej tlačiť. Na druhej strane, Spojené kráľovstvo a medzinárodné spoločenstvo, budú naďalej podporovať Kyjev. "Hoci vítame ústup z Chersonu, nikto nebude podceňovať pretrvávajúcu hrozbu, ktorú predstavuje Ruská federácia," povedal šéf britského ministerstva obrany.

Situácia

11. novembra ozbrojené sily Ukrajiny vstúpili do Chersonu . V meste sa objavili ukrajinské vlajky. Miestni obyvatelia sa radi stretávajú s ukrajinskými vojakmi. Operačné veliteľstvo Juh uviedlo, že ukrajinskú armádu čaká v meste ešte veľa práce. Hlavné spravodajské riaditeľstvo ministerstva obrany Ukrajiny vyhlásilo, že Cherson sa vracia pod kontrolu Kyjeva. Rozviedka naliehala na útočníkov, aby sa vzdali, aby sa vyhli smrti. Poradca prezidentskej kancelárie Aleksey Arestovič uviedol, že ruskej okupačnej armáde sa podarilo uniknúť z pravého brehu Chersonskej oblasti na ľavý breh Dnepra .

Ukrajinci hľadajú zradcov
Cherson je slobodný: ako sa vysporiadať so zradcami a kolaborantmi? Obyvatelia Chersonu v tme oslavujú oslobodenie mesta a blahoželajú ozbrojeným silám. Zároveň však v meste zostávajú zradcovia. Veľa zradcov Chersonská oblasť je na prvom mieste... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik