Kotleba podal trestné oznámenie na Mikulca: PRESPAL ďalšiu KRÍZU! (VIDEO)
12 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Predseda ĽSNS Marián Kotleba podal trestné oznámenie na ministra vnútra, Romana Mikulca (OĽaNO). Odôvodnil to nečinnosťou ministra v situácii, kedy Česko a Rakúsko nielenže zatvorilo hranice so Slovenskom, ale k nám vracajú nelegálnych migrantov, ktorí sa pokúšajú dostať do Nemecka. 

A tak sa nám po pohraničí pohybuje množstvo ľudí, o ktorých úrady nič nevedia. Situácia je natoľko zlá, že na Záhorí bol 28. októbra v tejto súvislosti vyhlásený výnimočný stav. Na tému nelegálnej migrácie už dlhodobo upozorňuje Marián Kotleba (ĽSNS). Naproti tomu Štefan Hamran (prezident Policajného zboru SR), ani MUDr. Vladimír Krčméry tvrdia, že je všetko v poriadku.

Už v prvej vlne

Kotlebovci už v roku 2015 varovali pred touto situáciou. V tom čase však migrantská vlna Slovensko obišla a tak sme len v správach sledovali zábery z Budapešti, či utečeneckých táborov v Rakúsku. Kotlebova strana vtedy v Bratislave zorganizovala demonštráciu, ktorá mala za cieľ kompetentných upozorniť, že musia zabrániť tomu, čoho svedkami sme práve v tomto období.

Aktuálne horúca téma práve u nás

Rakúsko a Česko sprísnili kontroly na hraniciach a Slováci stoja v obrovských kolónach. Migranti si sťažujú na českých policajtov, že sú na nich tvrdí, ale chvália si Slovensko, ktoré je podľa nich otvorené a stará sa o nich. RTVS odvysielala reportáž zo stanového mestečka v Kútoch, kde sa aktuálne zdržiava cez dvesto migrantov.

Na česko-slovenskej hranici to vrie! (FOTO)
Predovšetkým o migrácii a kontrolách na spoločných hraniciach budú vo štvrtok večer v Prahe rokovať premiéri Česka Petr Fiala a Slovenska Eduard Heger. Policajný šéf Štefan Hamran má však vo všetkom jasno už teraz. České opatrenia nie sú podľa neho... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Prečo sú na Slovensku

„Na Slovensku sa môžem voľne pohybovať. Viete, nikto ma tu nedrží. “ hovorí migrant a dodáva, že hranice sú „veľmi, veľmi otvorené“. A práve preto na ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) Marián Kotleba (ĽSNS) na generálnej prokuratúre podal trestné oznámenie.

„Ministerstvo vnútra svojou nečinnosťou umožňuje, aby nelegálni imigranti doslova obsadzovali Slovensko. Podali sme trestné oznámenie na vedenie ministerstva vnútra, pretože zákonnou úlohou polície je chrániť štátne hranice. Len národ môže vládu donútiť konať!“ napísal Kotleba na sociálnej sieti.

Nezvládnutá situácia? Neverte tomu

V stanovom mestečku pôsobí aj profesor Vladimír Krčméry. Tento tábor považuje za najlepšie zvládnuté miesto, na akom kedy pôsobil. 

“To, čo trvalo na rakúsko-maďarskej hranici Rakúšanom dva týždne a Maďarom mesiac, my sme tu zvládli počas dvadsaťštyri hodín.” 

Policajný prezident Hamran na štvrtkovej tlačovke vyhlásil, že slovenská polícia si v súvislosti so súčasnou migračnou krízou plní všetky medzinárodné záväzky, ako aj záväzky na národnej úrovni. Nelegálni migranti zo Sýrie sú podľa neho v zmysle medzinárodných dohôd nevyhostiteľní a nie je možné ich obmedziť na osobnej slobode.

Hranice deravé ako rešeto!
Každý deň iní ľudia! Tí, ktorí tu boli včera, tu už dnes nie sú, a tí, ktorí sú tu dnes, tu už zajtra nebudú. Podľa Krčméryho sa migrantom nejako darí pokračovať do Nemecka. Vo štvrtok na tlačovej konferencii prenášanej naživo zo stanového... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik