Bittó Cigániková svoje odvolanie evidentne "nerozchodila"
12 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Janka Bittó Cigániková (SaS) bola z postu predsedníčky zdravotníckeho výboru odvolaná len pred dvoma dňami. Na jej miesto bola dočasne menovaná Anna Záborská (OĽaNO), a tak sa dalo čakať, že jej liberálna predchodkyňa nič nedaruje. 

Bittó Cigániková kritizuje Annu Záborskú nie len za presunutie výboru na menej vhodný termín, ale vidí u nej autoritárske spôsoby, ktorých vzorom je predseda OĽaNO. Cigániková Záborskej tiež vyčíta, že na zasadnutie výboru nepozvala všetkých, ktorí tam podľa nej mali sedieť a diskutovať o bodoch programu.

Zmenila termín. A nie len to!

"Dnes je druhý deň, čo Anna Záborská vedie Výbor NR SR pre zdravotníctvo a už sa dejú veci. Ešte počas týždňa som na stredu po schôdzi naplánovala zasadnutie mimoriadneho výboru k Plánu obnovy a odolnosti. Jednak aby sme mali dostatok času na prebratie zložitej témy a tiež aby sa mohli zúčastniť zástupcovia ministerstva, Asociácie nemocníc Slovenska, Asociácie štátnych nemocníc a riaditelia nemocníc Martin a Rázsochy, ktorých sa téma najviac týka. Všetko bolo dohodnuté, dokonca so súhlasom ministra," vyčíta svojej nástupkyni Bittó Cigániková.

Zdravotníkov Záborská nepozvala

"Pani zastupujúca predsedníčka však len tak zmenila termín na utorok o 9:00 pred začatím schôdze a plánuje pozvať len zástupcov ministerstva. S tými, ktorých sa téma týka, neráta. V takomto zložení sa síce dozvieme názor ministerstva, ale nie reakcie a potreby nemocníc samotných, to aké rizika vidia, či to časovo stíhajú a či Slovensku nehrozí, že príde o tak potrebné peniaze," vysvetľuje svoju nespokojnosť Bittó Cigániková.

Gyimesi sa zastal šikanovaného učiteľa: Čelí obrovskému LIBERÁLNEMU DŽIHÁDU!
Poslanec parlamentu György Gyimesi (OĽANO) sa v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy verejne zastal pedagóga Mária Schwarza, ktorý univerzitných študentov vyučuje, že manželstvo je zväzkom jedného muža a jednej ženy. Po tomto zistení sa totiž na... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Trvala na transparentnosti

"Odkedy som bola členkou zdravotníckeho výboru (ešte v minulom volebnom období), trvala som na tom, že zasadnutia majú byť NAOZAJ verejné, nie iba formálne. Majú sa vysielať online, aby si ktorýkoľvek občan lekár-nelekár mohol pozrieť a prípadne poslať svoj feedback k daným témam. Ako predsedníčka výboru som si dala záležať na tom, aby boli o dianí v parlamente riadne upovedomení všetci stakeholderi (zainteresované subjekty, pozn. red.), aby sa k problematike vyjadrovali, aby sa poslanci a minister mohli rozhodovať kompetentnejšie," pripomína bývalá predsedníčka výboru.

Politický diktát

"Toto je krok späť k politickému diktátu, keď poslanci nepočúvajú prax, nekonfrontujú svoj názor s realitou, ale rozhodujú od stola v Bratislave. A potom sa čudujú, že nič nefunguje a ľudia sú z politiky znechutení.

Oľano to snáď má v DNA po vzore svojho predsedu. S pocitom, že sú najmúdrejší, nepotrebujú míňať čas počúvaním ľudí z praxe. Presne ako za čias ministrovania Krajčiho, ktorý si už robí zálusk na novú funkciu. A určite s pocitom, že si ju zaslúži, uzatvára Bittó Cigániková.

DRÁČIK vracia úder: Denník SME a iné MÉDIÁ KLAMÚ!
Hračkárstvo Dráčik je v poslednom období v centre pozornosti, len preto že sa jeho majiteľ nebojí povedať svoj názor. Ani v najnovšom texte si Dušan Víglaský neberie servítku pred ústa a vysvetľuje ako sa veci skutočne majú. "Dráčik má viac ako... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik