Pedagóg, spisovateľ, aktivista Ján Papuga: Sú tu ako betón na sídlisku pri Černobyle a môže sa stať, že tu zostanú "naveky"
11 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

"...že mlčia bežní ľudia, to nepochopím. Jedine tak, že pre nich je dôležitý konzum pred princípom. A práve preto som presvedčený, že sa pokojne môže stať, že tú zostanú „naveky“," Citát Ján Papuga.

Igor Matovič (OĽaNO), minister financií v televíznych novinách televízie Markíza si neodpustil prorocký dodatok, ktorý určite poslúži aj ako dobrý základ pre vtipy najbližších dní.

Po tom, čo sa reportérka pýtala ministra financií na krúžkovné, ktoré sa odsunulo až na január 2025, Matovič podpichol do exministra školstva Branislava Gröhlinga, ktorého nazval trucovitým a podľa jeho slov k odkladu došlo práve jeho vinou.

Uviedol tiež, že január 2024 by pre zavádzanie krúžkovného nebol vhodný, lebo bude tesne pred voľbami a bude to turbulentné obdobie.

Prečo sa zavedenie plánuje na január a nie september, keď krúžky začínajú svoju činnosť odôvodnil daňovými výpočtami a výkazmi. Krúžkovné totiž akonáhle začne platiť, nahradí zvýšený daňový bonus. 

"Pokiaľ to po vás niekto nezruší" - doplnila jeho slová reportérka.

"Nezruší. A nikto po nás nebude" - odpovedal pohotovo Matovič a rozhovor uzavrel slovami: "My tu budeme vládnuť naveky!"

Nový večný vládca nášho ľudu: Matovič
Nad vyjadreniami "tieňového premiéra" Igora Matoviča sa často rozum pozastavuje. Tentoraz si v Televíznych novinách televízie Markíza neodpustil prorocký dodatok, ktorý určite poslúži aj ako dobrý základ pre vtipy najbližších dní. Po tom, čo sa... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Práve na túto Matovičovu odpoveď reaguje Ján Papuga, pedagóg, spisovateľ, aktivista. Názorový článok "Matovič má pravdu," zverejnený v denníku Pravda, prinášame v plnom znení.

To som si povedal po jeho dnešnom vyjadrení, že tu budú vládnuť „naveky“

Buď to bol prejav jeho psychózy, alebo to bolo presvedčenie, ktoré vie naplniť? Vidíme, že majú v rukách všetko, prečo by sa nedokázali stať mnohoročnými despotami. Ale zas nekonšpirujme, nechajme domnienky o manipulovaní voľbami tým, čo v nich boli porazení.

Ja verím Matovičovmu výroku z iného dôvodu

Pozrite sa, čo všetko táto gaunerská vláda spáchala a pácha.

Teraz nemyslím nejaké politické chyby. Ale čo všetko vyviedli vo vzťahu k občanom.

Isto, robili to aj predchádzajúci politici, robia to aj politici opozície, ale táto vláda za takmer tri roky preukázala, za čo považuje bežného občana (nepomenujem otvorene, za čo ho má).

Stačí si pripomenúť ich bohorovnosť a papalášstvo, ich cynizmus a nenávisť k časti bezúhonných ľudí či šialený nátlak na občanov počas covidovej či ukrajinskej krízy. A spravili toho oveľa viac zlého a škodlivého a nikto voči nim nezakročil. Ani médiá, ani orgány práva a polície.

Igor opäť PERLIL: SaSkári si ODVOLALI TEPŠU!
SaSkári si odvolali Tepšu! Podržať tak neschopnú vulgárnu zrúdu, to chce fakt tonu pokory a sebazaprenia. Týmito slovami začal svoj status na sociálnej sieti expremiér a minister financií Igor Matovič. Šéf OĽaNO tak pokračuje vo svojich... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Sú tu ako betón na sídlisku pri Černobyle

No ten betón my voliči udržiavame a celíme.

Len včera prijali v prospech bezcharakterného Kollára, žiaľ, predsedu najvyššieho zákonodarného orgánu, zníženie DPH na vleky, aby mal dobré kšefty, kým potraviny či gastronomické zariadenia, ktoré navštevuje oveľa viac ľudí, zostali bez takejto pomoci, čo schytá mnoho ich návštevníkov.

Spravili to na „drzovku“, úplne priezračne a v prospech vzájomných kšeftov. Ani to nepopreli…

A čo sa stalo? Vôbec nič.

Ľudia mlčia, ešte ich aj dosť značnými percentami podporujú, dokonca ich istým spôsobom legitimizovali v komunálnych voľbách.

Stačí nám, že máme čo jesť, piť, fajčiť, máme sa kde lyžovať, tešíme sa, že už nemáme rúška a môžeme chodiť do hypermarketov…

To, že médiá mlčia je úplne jasné, predsa len im je táto vláda ideologicky blízka a schvaľuje ich podivnú mediálnu propagandu.

Že mlčia orgány činné v trestnom konaní, je tiež jasné, veď sú v ich područí.

Ale že mlčia bežní ľudia, to nepochopím. Jedine tak, že pre nich je dôležitý konzum pred princípom.

A práve preto som presvedčený, že sa pokojne môže stať, že tú zostanú „naveky“.   

*

*

*

*

*

*

*

Skutočná zmena školstva = skutočná zmena spoločnosti.

Prezidentka odsudzuje nenávistné prejavy len selektívne. Tie na adresu Slovákov sú v poriadku
Skúsený expolitik a diplomat Peter Weiss sa vo svojom najnovšom komentári vyjadril k nenávistným útokom na LGBTI+ komunitu. Pochválil prezidentku, ktorá podobné prejavy odsúdila avšak rovno jej pripomenul, že by odsúdiť mala všetky prejavy... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik