Nový večný vládca nášho ľudu: Matovič
10 | 11 | 2022 I Alica Kočišová

Nad vyjadreniami "tieňového premiéra" Igora Matoviča sa často rozum pozastavuje. Tentoraz si v Televíznych novinách televízie Markíza neodpustil prorocký dodatok, ktorý určite poslúži aj ako dobrý základ pre vtipy najbližších dní.

Po tom, čo sa reportérka pýtala ministra financií na krúžkovné, ktoré sa odsunulo až na január 2025, Matovič podpichol do exministra školstva Branislava Gröhlinga, ktorého nazval trucovitým a podľa jeho slov k odkladu došlo práve jeho vinou.

Uviedol tiež, že január 2024 by pre zavádzanie krúžkovného nebol vhodný, lebo bude tesne pred voľbami a bude to turbulentné obdobie.

Prečo sa zavedenie plánuje na január a nie september, keď krúžky začínajú svoju činnosť odôvodnil daňovými výpočtami a výkazmi. Krúžkovné totiž akonáhle začne platiť, nahradí zvýšený daňový bonus. 

"Pokiaľ to po vás niekto nezruší" - doplnila jeho slová reportérka.

"Nezruší. A nikto po nás nebude" - odpovedal pohotovo Matovič a rozhovor uzavrel slovami: "My tu budeme vládnuť naveky!"

Jeho výrok nájdete vo VIDEU (10:30)


   

Na januárové referendum sa vyčlení vyše 10,4 milióna eur
Na referendum, ktoré sa uskutoční v januári, sa vyčlení vyše 10,4 milióna eur. Z toho má ísť viac ako 8,7 milióna pre ministerstvo vnútra a vyše 1,6 milióna pre Štatistický úrad SR. Vyplýva to harmonogramu organizačno-technického zabezpečenia... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik