Ján Baránek si myslí, že Matovič má v tomto PRAVDU!
09 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Analytik Ján Baránek sa v širšom kontexte pozrel na dianie po vražde v Teplárni. Na celej veci mu nesedí prístup médií, ktoré sa utvrdzujú vo vlastnej pravde.

"Hlavne to pokrytectvo, ako skáču po hroboch tých dvoch zavraždených. Médiá sa to okamžite snažili využiť, zneužiť a aktivisti v médiách využili tragédiu na to, aby nám tu zase vtĺkali do hlavy, že táto skupina inak sexuálne orientovaných je ohrozená," hovorí Baránek v ostatnom videu z ciest.

Aký je tu rozdiel?

Pripomenul rok 2010, keď Harman v Devínskej Novej Vsi vystrieľal siedmich Rómov. 

"Ja som nepočul zavýjať médiá a aktivistov ani tzv. novinárov,, ja som nevidel žiadne demonštrácie, že ako sú ohrození a utláčaní Rómovia v Slovenskej republike. Nič také sa nedialo." Baránek nechápe, že keď sa to isté stane pri gay bare, budeme dúhovú vlajku nosiť všetci, ale keď sa to stalo pri inej menšine, tam bolo všetko v poriadku...

Dráčik si už viacej NEŠKRTNE. STAL SA tŕňom v oku!
Totalitárne praktiky dostávajú zelenú, čo dosvedčuje aj tento prípad. Nadnárodná spoločnosť Lego pozastavila propagačnú inzerciu svojho najväčšieho dodávateľa, ktorým je hračkárstvo Dráčik. Hlavný dôvod ich kroku súvisel so zverejňovaním... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Bolo to hneď jasné

A to je ďalšia vec, ktorú okamžite všetci vedeli - že ide o nenávistný útok voči tejto menšine. 

"Ako ste to tak rýchlo vedeli? Veď ten jeho takzvaný manifest, ktorý Vlado Palko veľmi dobre spochybnil, ste predsa nemohli stihnúť prečítať. Ale všetci ste okamžite vedeli, že to bolo z nenávisti k homosexuálom," hovorí Baránek.

Páchateľ nebol psychicky úplne v poriadku

"Vy novinárski aktivisti, na čele s prezidentkou, ste to okamžite poňali, ako čin z nenávisti. Ak to tak bolo, automaticky u toho človeka predpokladáme, že to robil vedome a pri zmysloch. Niekto, kto spácha samovraždu, koná triezvo a je pri zmysloch?" Nezdá sa Baránkovi ďalšia "nespochybniteľná" vec. Z toho, že páchateľ spáchal samovraždu vyplýva, že nemohol byť pri zmysloch.

Aj z toho jeho manifestu vyplývalo, že v jeho "rebríčku obetí" nebola komunita LGBT+ ako top. Lenže to, podľa Baránka médiá prehliadli. Baránek sa pýta, či títo novinári, ktorí vyšli s teóriou o nenávisti k LGBT+ ľuďom, ak nabudúce niekto zavraždí automechanika, či prídu s tézou, že nenávidel komunitu opravárov áut.

Sú v tom majstri sveta

"Z bludov vyrábať axiomatické pravdy. Robili ste to cez covid, keď ste povedali, že o pravde sa nediskutuje, Vy ste si tú pravdu vyrobili a potom ste hlásali, že o tom sa nediskutuje, keďže to je pravda. Normálne tvrdá, primitívna tautológia (dokazovanie dokazovaným, pozn.red.) Vzájomne ste sa potvrdzovali. Presne tak isto ste to urobili aj v tomto prípade," hovorí Baránek.

Uhrík: Ak sa nepokloníte oltáru LGBT, je z vás zločinec
Ďalším z politikov, ktorý sa vyjadril k internému obežníku arcibiskupa Oroscha je europoslanec Milan Uhrík (Republika). Arcibiskupov obežník Nespokojný kňaz z Trnavskej arcidiecézy cez Denník N zverejnil obežník, ktorý duchovným pravidelne... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Zneužitie na pretláčanie zvrátenej agendy

"Poviem to teraz natvrdo. Je to zvrátené a oplzlé, lebo vy zachvíľu začnete kriminalizovať aj tú tradičnú rodinu," upozorňuje Baránek a pripomína pastiersky list z roku 2013. Ten hovoril o "kultúre smrti", ktorý podľa istého socioĺoga pôsobil, ako katalyzátor takýchto činov. Baránek pritom vysvetľuje, o čom bol ten "inkriminovaný" pastiersky list a ako súvisí s aktuálnymi udalosťami.

Ale v čom môže súhlasiť Matovičom a Naďom

Robí to podľa svojich slov veľmi nerád, lebo dávno nemali byť na svojich postoch, no s ich výrokmi, ktoré boli vyhlásené za homofóbne musí súhlasiť. Parafrázoval Matovičov výrok:

"Omnoho lepšie bude dieťaťu, pokiaľ bude v detskom domove, ako pozerať sa na "prerobenú" mamu a otca. Neviem, čo je na tom nenávistné, myslím si to tiež," súhlasí Baránek. Podobné citáty uviedol aj od Kotlebu, Fica, či ministra obrany Naďa. 

Psychológ Šturma: Príroda to vymyslela dobre - vie, čo dieťa potrebuje
Jaroslav Šturma je žiakom priekopníka detskej psychológie v Česko-Slovensku a dlhé roky predsedal Českomoravské psychologické společnosti. Venoval sa tiež deťom s kombinovaným postihnutím a spoluzakladal Konto Bariéry - najstaršiu charitatívnu... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik