Uhrík: Ak sa nepokloníte oltáru LGBT, je z vás zločinec
07 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Ďalším z politikov, ktorý sa vyjadril k internému obežníku arcibiskupa Oroscha je europoslanec Milan Uhrík (Republika). 

Arcibiskupov obežník

Nespokojný kňaz z Trnavskej arcidiecézy cez Denník N zverejnil obežník, ktorý duchovným pravidelne posiela ich biskup, v danom prípade arcibiskup. Ten jednoznačne odsudzuje tento krutý útok vraha. 

„Radikálne a odsúdeniahodné riešenie osobného problému je tragické,“ tvrdí Orosch.

Ľudia, počnúc majiteľom klubu „Tepláreň“, návštevníci klubu, o ktorých sme sa nedozvedeli nič o ich veku, o ich možnej drogovej závislosti, pohoršlivom – a zo strany veriacich právom videnom – nemravnom konaní, až po poľutovaniahodné obete, sú naozaj všetci nevinní?“ Vzápätí arcibiskup uvažuje nad tým, že v klube Tepláreň kontrola v podobe protidrogovej razie sa nikdy nekonala, lebo by sa to považovalo za vrcholný prejav homofóbie. Treba zároveň poznamenať, že klub Tepláreň navštevovali návštevníci mladší ako osemnásť rokov, už z tohto dôvodu sa to malo preveriť.

"Ako je možné, že majiteľ klubu Roman Samotný si to neustrážil ?", pýta sa Orosch. 

Polícia rozpútala HON na trnavského ARCIBISKUPA len pre iný pohľad na vraždu dvoch mladých ľudí na Zámockej
Trnavský arcibiskup Ján Orosch prichádza s neuveriteľnou informáciou, ktorú zverejnil v diecéznom obežníku. Týka sa minulomesačnej vraždy dvoch mladých ľudí z komunity LGBTI+ na Zámockej ulici v Bratislave. Arcibiskup spochybňuje nevinnosť obetí,... Čítať ďalej
05 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Pobúrení

"Všetky médiá sú pobúrené zo slov pána arcibiskupa Oroscha, ktorý odmietol nasadnúť na LGBT propagandu," píše Uhrík na svojej facebookovej stránke.

Zase dvojitý meter

"Zvláštne. Keď sa politici a novinári morbídne ako hyeny radovali z teroristickej vraždy Duginovej, tak v liberálnej kaviarni nebol pobúrený nikto. Ešte sa navzájom hecovali k schvaľovaniu tohto teroristického činu. To bolo "v poriadku"," poukazuje predseda hnutia Republika na ďalší aspekt celej záležitosti.

Arcibiskup Orosch a matrix nenávisti
"Nedá mi nevyjadriť sa ku kauze, ktorú rozpútal známy denník. Viaže sa k arcibiskupovi, ktorý sa v internom liste vyjadril k vražde dvoch ľudí zo sexuálnej menšiny na Zámockej ulici," píše PhDr Ján Papuga. Arcibiskup sa tam vyjadril v zmysle, že... Čítať ďalej
06 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Podporuje teda hetero ideológiu?

"Keď sa však niekto odmietne pokloniť oltáru LGBT, tak je z neho zločinec. Ja mám v tom jasno: Každú vraždu odsudzujem. LGBT ideológiu nepodporujem," uzatvára Milan Uhrík.

Medzičasom sa ospravedlnil

„Vzhľadom na reakcie, ktoré vyvolal môj dokument prísne interného charakteru, určený kňazom Trnavskej arcidiecézy, chcem vyjadriť moju blízkosť rodičom obetí na Zámockej ulici v Bratislave. Veľmi ma mrzí, keď som neúmyselne spôsobil bolesť v dotknutých rodinách a v časti spoločnosti. Úvodník som nepísal verejnosti ako pastiersky list. Dotkol som sa, opakujem nie verejne, ale interne, otázky vnútornej nevinnosti, keďže všetci sme hriešni. Úvodník k obežníku preformulujem,“ napísal vo vyhlásení Ján Orosch. Či to bude „urazeným“ politikom a tým, ktorých sa jeho slová dotkli ukážu najbližšie dni.

Sype si popol na hlavu! Arcibiskup Orosch vydal VYHLÁSENIE
Ustúpil dobrovoľne, alebo radšej „dobrovoľne“? Azda najskloňovanejším menom na Slovensko bolo v týchto dňoch Ján Orosch. Jeho slová, ktoré napísal v internom cirkevnom obežníku vyvolali rozruch nielen medzi politikmi, ale aj medzi bežnými Slovákmi.... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik