Kňaz Jaroslav Klíč: Musíme byť obozretní, pretože politici a aktivisti presadzujúci gender ideológiu vycítili príležitosť (VIDEO)
05 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Musíme byť obozretní, pretože politici a aktivisti presadzujúci gender ideológiu vycítili príležitosť a budú sa snažiť z tragickej vraždy vyťažiť čo najviac. Pozor, tu nejde iba o zabezpečenie základnej bezpečnosti a ochrany pre všetkých občanov. Ide o snahu meniť definíciu manželstva v ústave, zavádzať rôzne typy „partnerstiev,“ presadiť adopcie detí LGBT pármi, schváliť prenájom materníc, uzákoniť preoperovanie z muža na ženu alebo zo ženy na muža, a je len otázkou času, kedy budú chcieť preoperovať a mrzačiť neplnoleté deti, ako sa to deje v Severnej Amerike". Citát kňaza Jaroslava Klíča. 

"Nie sme v Európe, ktorá je bezpečná pre kresťanstov," myslí si kňaz Jaroslav Klíč z Bartošoviec, ktorý pár dní po vražde dvoch ľudí pred Teplárňou na Zámockej ulici v Bratislave na svätej omši vyjadril postoj kresťana k udalostiam posledných dní, k mediálnej a politickej propagande LBTIQ ideológie. 

Podľa kňaza Klíča, ide o narušenie ľudskej spoločnosti, pretože Amerika podľa neho zamoruje svet terorizmom a spôsobom života, nemorálnosťou, kde je úpadok a k tomu všetkému podľa neho dochádza aj tu.

"Kedy sme počuli na Slovensku, že by bola streľba?" " Položil kňaz rečnícku otázku a vzápätí odsúdil akúkoľvek formu násilia, nenávisti a úmyselného zabitia.

"Odmietame akúkoľvek formu násilia a nenávisti a úmyselné zabitie nevinnej osoby. Nielen týchto ľudí z komunity LGBTI, povedzme celú pravdu, ochrana nevinnej osoby, úmyslené zabitie nevinnej osoby a tam si dajme do zátvorky aj nenarodeného dieťaťa. Sú stúpenci tejto komunity a politickí obhajcovia rovnocennými obhajcami nenarodeného života alebo ľudí v starobe, aby ich uchránili pred eutanáziou?" uviedol vo svojej kázni. 

Okamihy plné DESU: HOROROVÉ DETAILY útoku so sekerou! (FOTO)
Čo sa dialo za zavretými dverami triedy? Prehovorili deti. Žiak Strednej odbornej školy v Novákoch vzal do ruky sekeru, ktorou zaútočil na svojho nič netušiaceho spolužiaka. Pri útoku bola zranená aj jeho spolužiačka, ktorá sa pokúšala svojho... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Nenávisť je všade prítomná

Kňaz Klíč je presvedčený, že mnohí, najmä mladí ľudia, sa rozcitlivejú.

"Veľakrát idú na tie pochody a bolo to tak aj v prípade, keď bolo veľa ľudí v Bratislave a ani nie sú zástupcami LGBTI+ a možno niektorí sú takí neutrálni a povedia si, ja nie som gej, lesba ani homosexuál, ale prečo by títo ľudia nemali mať právo? Pretože je to proti božiemu poriadku," vysvetlil vo svojej kázni.

S nenávisťou sa podľa neho stretávajú po vražde na Zámockej podľa neho aj kresťania a konzervatívci. 

"To je ten pohon ako bol na čarodejnice...ako to sa píše v mýtických filmoch niektorých," myslí si Klíč. A zdôrazňuje, že: "...chceme dať hodnoty a práva tým, ktorí tieto práva nemajú". 

Klíč vyjadril obavu nad tým, že dochádza k snahe zmeniť zákon a definíciu manželstva v ústave. 

"Predstavte si bratia a sestry, v Austráli sú biskupi za prijatie LGBTI na katolíckych školách. To je silná káva," povedal.

"To je naplánované aj na Slovensko, ako bol aj Istanbulský dohovor naplánovaný. Zavádzať rôzne typy manželstiev, presadiť adopcie detí. To znamená dieťa z rodiny, kde napríklad matka nezvláda svoju sociálnu situáciu, je alkoholička, je na drogách, jednoducho bude zákon, ktorý odoberie toto dieťa matke a dá ho páru rovnakého pohlavia. Schválenie prenajatia maternice, uzákonenie preoperovania z muža na ženu alebo zo ženy na muža. A je len otázkou času, kedy budú chcieť preoperovať a mrzačiť neplnoleté deti tak, ako sa to deje v Severnej Amerike," uviedol na svätej omši. 

Fico: Za ZMARENIE referenda ČAPUTOVÁ dostane lízatko od Bidena (VIDEO)
Robert Fico a Ľuboš Blaha (obaja Smer-SD) opäť raz upozornili ako na nestabilitu vlády, tak na ich dvojitý meter voči referendu, ktoré prezidentka vyhlásila so zaťatými zubami. Hegerove rozumy "Podľa Hegera je referendum legitímny nástroj, aby... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Na sieti YouTube zverejnil aj CitizenGO, ktorý prinášame v plnom znení:

Vražda dvoch členov LGBT komunity a následné prudké (až nenávistné) reakcie voči kresťanom a konzervatívcom nás nútia reagovať.

V prvom rade

...vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám obetí a prajeme skoré uzdravenie zranenej žene. Nenávistnou ideológiou motivovaná vražda je ohavný zločin. Vyjadrujeme tiež poľutovanie nad tragickým príbehom mladého nadaného človeka, ktorý prepadol neonacizmu, stal sa z neho terorista vraždiaci nevinných ľudí, a nakoniec spáchal samovraždu.

V CitizenGO odmietame akúkoľvek formu násilia a nenávisti. Úmyselné zabitie nevinnej osoby v akomkoľvek štádiu vývinu považujeme za vraždu. Teroristické činy akéhokoľvek druhu ostro odsudzujeme. Ľudská dôstojnosť každej osoby musí byť rešpektovaná.

V druhom rade

...by sme sa chceli vymedziť voči neopodstatneným útokom na kresťanov a konzervatívcov, ktorí sú obviňovaní z toho, že k tomuto teroristickému činu prispeli.

Páchateľ sa vyhlasoval za ateistu a neonacistu. Nenávidel Židov, LGBT ľudí a pedofilov, a bol presvedčený o nadradenosti bielej rasy. Jeho pomýlené videnie sveta bolo importované z Ameriky (QAnon). Dokonca uvažoval o spáchaní atentátu na premiéra Hegera, či prezidentku Čaputovú. Vôbec to teda nevyzerá tak, že by ho k terorizmu inšpiroval ktokoľvek zo slovenského kresťanského alebo konzervatívneho prostredia.

Kresťanstvo a konzervativizmus nesúhlasia s ideologickými požiadavkami LGBT komunity, avšak nevyzývajú k nenávisti, ani k terorizmu

Teroristický čin, ktorý sa stal v Bratislave nemá nič spoločné ani s kresťanstvom, ani s konzervativizmom.

Bol to prejav hrozného ideologickému extrémizmu a nenávisti. Preto je absurdné obviňovať kresťanov a konzervatívcov, že k teroristickému činu prispeli. Avšak reflexia nad našou komunikáciou je určite opodstatnená.

Po tretie

...musíme byť obozretní, pretože politici a aktivisti presadzujúci gender ideológiu vycítili príležitosť a budú sa snažiť z tragickej vraždy vyťažiť čo najviac.

Pozor, tu nejde iba o zabezpečenie základnej bezpečnosti a ochrany pre všetkých občanov.

Ide o snahu meniť definíciu manželstva v ústave, zavádzať rôzne typy „partnerstiev,“ presadiť adopcie detí LGBT pármi, schváliť prenájom materníc, uzákoniť preoperovanie z muža na ženu alebo zo ženy na muža, a je len otázkou času, kedy budú chcieť preoperovať a mrzačiť neplnoleté deti (ako sa to deje v Severnej Amerike).

Ako dôkaz si môžete pozrieť vyjadrenia progresívneho europoslanca Šimečku, ktorý v Bratislave na Pochode za odsúdenie nenávisti voči LGBTI komunite prezentoval niektoré svoje požiadavky:

„Právo slobodne milovať, právo uzatvárať partnerstvá, právo mať spolu deti. Aj právo na dôstojnú tranzíciu.“ Šimečka nás uistil, že do tejto tragédie zaangažuje Európsky parlament. A môžeme realisticky predpokladať, že to nebude iba o dohľade nad policajným vyšetrovaním, ale dôjde k ideologickému nátlaku a znásilneniu subsidiarity v rámci EÚ.

Prokuratúra zvozila Šeligu: Využíva nekorektné politické reči!
Vyšetrovanie v kauze únosu Vietnamca pokračuje. Vec sa aktuálne nachádza v štádiu prípravného konania. Krajská prokuratúra (KP) Bratislava to uviedla v reakcii na vyjadrenia poslanca Národnej rady SR Juraja Šeligu (Za ľudí), ktorý podal na... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Po štvrté

...mali by sme dôkladne premýšľať nad dôsledkami možných opatrení zameraných proti šíreniu terorizmu. Na jednej strane je teroristický čin na Zámockej ulici obrovskou tragédiou, avšak na strane druhej by sme nemali nepremyslene zavádzať drastické zákony, ktoré budú hrubo zasahovať do súkromia občanov a porušovať slobodu slova.

Totiž pod rúškom bezpečnosti a boja proti terorizmu môže dochádzať k hrubému zneužívaniu zákonov, potláčaniu nepohodlných názorov (cenzúra) a porušovaniu ľudských práv.

Na túto tému by mala prebehnúť široká verejná diskusia a mali by sme pritom brať do úvahy ako sú napr. zákony proti dezinformáciám na Západe ideologicky zneužívané na potláčanie kresťanských a konzervatívnych hlasov (cenzúra).

Na záver by som Vás chcel pozvať k modlitbe za duše obetí ako aj páchateľa. Odpočinutie večné, daj im, Pane.

VIDEO

Vtĺkate ľuďom do hláv historické nezmysly! Odkázal Putin Západu
Ruský prezident Vladimir Putin sa vo štvrtok v Moskve zúčastnil na oslavách Dňa národnej jednoty. Pri tejto príležitosti sa prihovoril zhromaždeným davom ľudí a povedal, že konfrontácia Ruska s "neonacistickým režimom" je nevyhnutná. Informuje o... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik