Okamihy plné DESU: HOROROVÉ DETAILY útoku so sekerou! (FOTO)
04 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Čo sa dialo za zavretými dverami triedy? Prehovorili deti. Žiak Strednej odbornej školy v Novákoch vzal do ruky sekeru, ktorou zaútočil na svojho nič netušiaceho spolužiaka. Pri útoku bola zranená aj jeho spolužiačka, ktorá sa pokúšala svojho kamaráta pred zbesilím vyčíňaním chrániť. Útočníkom pritom mal byť opäť mladý chlapec. Čo sa v osudný deň dialo za zatvorenými dverami triedy?

Slovenskom otriaslo ďalšie hrôzostrašné vyčíňanie len 16-ročného Alexandra. Ten mal v školskej taške do školy priniesť sekeru a po zvonení spustiť svoj  útok. Študenti sa okamžite rozutekali, avšak sekere neunikli jeho spolužiaci Tamara a Jakub.

"Na strednej škole v Novákoch došlo k útoku sekerou medzi spolužiakmi. Zranenie, ktoré poškodená osoba utrpela našťastie nie je vážne. Policajti útočníka v krátkom čase po útoku zadržali. Študenti sú v starostlivosti posttraumatického intervenčného tímu. V týchto chvíľach úzko spolupracujeme s vedením školy. Môžeme ubezpečiť verejnosť a rodičov, že polícia prijala adekvátne opatrenia a nikomu nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Momentálne na mieste vykonávame potrebné procesné úkony úkony, bližšie informácie na teraz nie je možné poskytnúť," informovala Polícia Trenčianskeho kraja tesne po útoku.

“Z informácií a dôkazov získaných na mieste činu bolo zistené, že v danej veci ide o podozrenie z úkladnej vraždy v štádiu pokusu na viacerých osobách. Z uvedeného dôvodu vec preberá vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry. O veci bol bezodkladne informovaný špeciálny prokurátor,” uviedli muži zákona v nasledujúcom statuse.

Polícia pred SOŠ v Novákoch, zdroj: TV JOJ

Portálu Plus Jeden deň sa podarilo zistiť, čo presne útoku predchádzalo a čo sa za zatvorenými dverami triedy odohrávalo.

Malo ísť o ďalší pokojný štvrtkový deň v škole. Študenti si spoločne usadli do lavíc v Strednej odbornej škole Nováky, ktorú navštevovali aj spolužiaci Alex, Tamara a Jakub. Nikoho v tej chvíli ani nenapadlo, že všetko sa môže behom pár sekúnd zvrtnúť a deti budú bojovať o svoje životy.

Chmelár len krúti hlavou nad vulgárnou neúctou Čaputovej k občanom: My hlavu štátu nemáme, iba PR-rezidentku
VYZÝVAM VÁS NA MASOVÚ ÚČASŤ NA REFERENDE! Zuzana Čaputová tým, že odmietla vyzývať občanov na účasť na referende, prejavila až vulgárnu neúctu k státisícom občanov, ktorí si toto hlasovanie želali, ale aj hanebnú neúctu k demokratickým mechanizmom.... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Do triedy v osudný deň prišiel Alexander, ktorý mal v taške skrytú sekeru. Zatvoril dvere triedy a po zvonení začal svoje beštiálne vyčíňanie. Alexander totiž sekeru vytiahol a z ničoho nič zaútočil na svojho spolužiaka. „Spolužiak bol k chlapcovi, ktorý útočil, milý. Aj sa s ním snažil rozprávať, ale on odpovedal len dvomi slovami alebo bol úplne ticho a pozeral sa do steny. Neviem, prečo práve po ňom vyštartoval,“ poznamenali pre portál Plus Jeden deň jeho spolužiaci.

Podľa nich mal mať všetko predom naplánované. „Asi si to všetko naplánoval, lebo zatvoril triedu a až potom začal niečo vyťahovať z tašky. Rozbehol sa priamo po spolužiakovi a my sme sa rozutekali, čiže neviem, či chcel napadnúť aj ostatných. Strašne sme sa báli,“ dodali. Tamara, ktorá mala pri vyčíňaní utrpieť zranenia, sa snažila svojho spolužiaka zachrániť. V triede ostala aj napriek tomu, že sa všetci ostatní rozutekali.

Mladá študentka je našťastie mimo ohrozenia života. „Zranená žiačka je momentálne na ošetrení v bojnickej nemocnici mimo ohrozenia života. Do školy bol zavolaný podporný psychologický tím, ktorý vykonáva rozhovory so študentmi. Rovnako škola bude túto smutnú udalosť komunikovať s rodičmi študentov,“ poznamenala hovorkyňa zriaďovateľa školy Trenčianskeho samosprávneho kraja Lenka Kukučková. Po vyčíňaní sa chlapec dal na útek. Policajtom sa ho však podarilo nájsť 500 metrov od školy.

Noc strávil mladík v policajnej cele. Viacero policajtov, vyšetrovatelia, aj príslušníci Národnej kriminálnej agentúry prišli v piatok spolu so 16-ročným útočníkom do domu, v ktorom býva. V dome strávili niekoľko hodín, pričom zaistili elektroniku aj ostré predmety. Všetko nasvedčuje tomu, že svoj čin plánoval a inšpiroval sa útokom v Teplárni.

Študenta dnes obvinili z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu.

AKTUALITA Študenta, ktorý útočil sekerou v škole, obvinili z ÚKLADNEJ VRAŽDY!
Študenta, ktorý vo štvrtok (3.11.) sekerou útočil na spolužiakov na strednej odbornej škole v Novákoch, obvinili z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Informuje o tom televízia Markíza. „Aktuálne v rámci... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik