V procese s Jozefom R. z kauzy Judáš vypovedajú vplyvní expolicajti
03 | 11 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Výsluchmi bývalého funkcionára Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernarda Slobodníka a exnámestníka SIS Borisa Beňu pokračuje vo štvrtok na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica proces s bývalým riaditeľom Úradu zvláštnych policajných činností Prezídia Policajného zboru Jozefom R.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) žaluje Jozefa R. za činnosť pre zločineckú skupinu sýkorovcov, ktorej mal za peniaze vynášať informácie z prostredia polície, a dva skutky zločinu prijímania úplatku. Zadržali ho v rámci policajnej akcie Judáš začiatkom decembra 2020. Do týchto korupčných skutkov mali byť zapojení aj ďalší policajní funkcionári.

Obžalovaný expolicajt, známy pod prezývkou Dodo, tvrdí, že je nevinný. Podľa neho je obžaloba nedôvodná a postavená iba na výpovediach kajúcnikov, ktorí majú za svoje výpovede výhody.

"Nikdy som nikomu žiadne utajované skutočnosti neprezrádzal," reagoval Jozef R. v súvislosti s výpoveďou Slobodníka. Ten uviedol, že mu obžalovaný raz alebo dva razy preveroval niektoré osoby.

V prípade uznania viny Jozefovi R. hrozí väzenie od piatich do 12 rokov.

AKTUALIZOVANÉ! Tínedžer z Novákov ráno vyčíňal v škole so sekerou. Prípad preberá NAKA
Na strednej odbornej škole v Novákoch došlo na začiatku vyučovania k vážnemu incidentu. Jeden tínedžer začal behať po škole so sekerou v ruke, informuje TV JOJ. Vo štvrtok ráno na strednej škole v Novákoch vyčíňal študent so sekerou. Podľa... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik