Exstarostka Rusoviec má problém? Napriek tomu, že má dom, z obecného bytu za babku sa nie a nie odsťahovať
01 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Napriek starostovskému prijmu užíva obecný byt! Starostka Rusoviec Lucia Tuleková Henčelová má však postavený aj rodinný dom.

Ako prišla k bytu

Lucia Tuleková Henčelová sa dostala k trojizbovému bytu ešte ako mestská poslankyňa, informuje RTVS. Pred štyrmi rokmi sa stala starostkou Rusoviec, začala poberať takmer 3-tisícový plat, no obecného bytu sa nevzdala.

„Obecný nájomný (nie sociálny) byt mám so svojou rodinou v nájme od roku 2005. Podmienky nájmu som vždy splnila,“ uviedla.

Skolaudovaný, no "neobývateľný"

Henčelová si nájomnú zmluvu predĺžila na ďalšie tri roky aj napriek tomu, že novo postavný dom skolaudovali minulý rok. Henčelová upozorňuje, že dom síce je skolaudovaný rok, ale nie je obývateľný, lebo je bez zariadenia. 

Blaha vymenúva najväčších TRAGÉDOV volieb: Koaliční poslanci nech chodia po KANÁLOCH!
Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa ešte poohliada za komunálnymi voľbami. Na mušku si tentokrát berie koaličných poslancov parlamentu, ktorí sa uchádzali o priazeň voličov aj "doma" - tam, kde majú trvalé bydlisko. Bolo ich nezvyčajne veľa "Ľudia v... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Nie je záujem?

„Ja žiadam o byt od roku 2018 a doteraz mi vlastne ešte nebolo vyhovené. Som na materskej dovolenke, moje náklady sú teraz 460 eur. Z toho, keď povieme, že nájom je 490 eur, už som v mínuse.“ vysvetlila žiadateľka o obecný byt. 

Mestská časť eviduje zhruba sto žiadostí o obecný byt a obyvatelia si myslia, že vďaka prideleniu bytu by mohli prilákať aj detskú lekárku. Tá v mestskej časti nemajú viac, ako štyri roky.

„Do domu sa plánujeme nasťahovať celá rodina ihneď ako bude zariadený a naše osobné veci presťahované. Verím, že sa tak stane čoskoro,“ dodala Henčelová, ktorá vec komunikuje, ako keby na to ona nemala dosah.

Byty žrebujú

V mnohých samosprávach problematiku prideľovania obecných/mestských bytov riešia bytové komisie, ktoré rozhodujú podľa akútnosti. V Rusovciach sa rozhoduje žrebovaním. 

DRÁMA v Orlických horách: 2-ročný chlapec prešiel 3,5 km, kým ho našli (VIDEO)
V sobotu podvečer sa v Orlických horách na Rychnovsku v Čechách stratil dvojročný chlapček. Kým ho policajti našli, batoľa prešlo viac než tri kilometre. Vrtuľník s termovíziou Hovorkyňa polície informovala, že dieťa v poriadku odovzdali... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Starostka nie je jediná

V Rusovciach pôsobí aj poslanec, ktorý jednoizbový byt užíva viac, ako 10 rokov. V rodinnom dome, ktorý vlastní, býva dcéra a ako dôchodca z bytu odísť neplánuje - spĺňa všetky podmienky.

Svoj post neobhájila

Nový starosta Radovan Jenčík tvrdí, že situáciou s obecnými bytmi sa bude zaoberať. "Donúti" ho k tomu zrejme aj petícia, ktorú spustili občania. Jej predmetom je výzva, aby sa Henčelová vzdala bývania v obecnom byte.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Jedným z najdesivejších miest v Európe je Oravský hrad. Podľa legendy ho postavil sám Diabol (FOTO)
A nehovoríme to len my! Miesto, ktoré portál Lonely Planet označil za jedno z najdesivejších miest v Európe. Tento hrad je opradený mnohými povesťami a obývaný tajomnými bytosťami. Poďte sa s nimi zoznámiť! Jeden z najkrajších Jeho vznik sa... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Eka Balašková