Blaha vymenúva najväčších TRAGÉDOV volieb: Koaliční poslanci nech chodia po KANÁLOCH!
01 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa ešte poohliada za komunálnymi voľbami. Na mušku si tentokrát berie koaličných poslancov parlamentu, ktorí sa uchádzali o priazeň voličov aj "doma" - tam, kde majú trvalé bydlisko.

Bolo ich nezvyčajne veľa

"Ľudia v komunálnych voľbách nevolia podľa straníckeho trička, takže sa dnes oháňať straníckymi víťazstvami je detinské a sebastredné. Existuje jediný prienik medzi komunálnou a parlamentnou politikou, a to sú pokusy poslancov NR SR uspieť v komunále. A v tejto športovej disciplíne sme v týchto voľbách zažili kopu srandy," píše Ľuboš Blaha.

Kto vedie?

"Najväčší tragéd volieb je jednoznačne šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šípoš. V Starej Ľubovni dostal od ľudí výprask ako remeň. Ale chaloš je so sebou spokojný. Číta to ako signál od voličov, že všetko robí úplne super a ľudia ho chcú naplno vo veľkom parlamente. Nekonečne milovaný Michal. Tomu sa hovorí - sebareflexia," baví sa poslanec Smeru.

Bratislavskí rusofóbi

"Ešte viac ma rozosmiali komunálne volebné výkony bratislavských rusofóbov z SaS - Dostála a Osuského. Zjavne už ani v Bratislave nie sú zvedaví na Osuského melodramatické protiruské škriekanice. Papa, Peter.

Ondra Dostála je mi špeciálne ľúto. Taký to býval kedysi dobrý súdruh, také krásne budovateľské články písal do marxistického Nového Slova a po roku 89 s takou vervou prevrátil kabát na totálneho liberála. A bum, dnes ho už nechcú ani v bratislavskom Starom meste, v bašte liberálnych kaviarní. Ondro od voličov fakt že dostal - po papuli. Gratulujeme," hodnotí ďalej podpredseda Smeru.

Publicista Juraj Hrabko: Veľká politika poslancov NR SR sa premietla do strednej a malej politiky
Vplyv celoštátnej politiky na spojené regionálne a komunálne voľby nebol výrazný a jeho najviditeľnejším prejavom bol neúspech viacerých poslancov Národnej rady (NR) SR pri snahe získať posty v samospráve. V TASR TV to povedal publicista Juraj... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Poďme ešte s OĽaNO na východ

"V Humennom voliči vyšmarili z miestneho zastupiteľstva oľanácku hororovú bábiku Šudíka - chúďa chlapec a pritom ľuďom dával také dobré rady do života, ako vyriešiť energetickú krízu. Privstať si, vyhrievať sa na slniečku a tak. Nevyšlo. Šudík je z kola von. Ešte stále má šancu v šoubiznise - v Hollywoode vraj idú natáčať pokračovanie kultového hororu s názvom Chucky from Humenné. Tomáš, to dáš!" Ironizuje Blaha na úkor kolegu z koaličných lavíc.

"V OĽaNO to bol doslova masaker. Grendel, Šofranko, Stančík... Padali ako hnilé hrušky. Dokonca ani Kráľovná parlamentných teplákov Kozelová to nedala. Nepomohol ani Luke Skywalker zo Star Wars," pripomenul Blaha Kozelovej faux pas s prezidentkinými fanfárami.

Nešetrí ani Za ľudí

"V Bratislave zlyhal aj Kiskov majdanista Šeliga, čo je jasný dôkaz toho, že už ani Slušné Slovensko nie je to, čo bývalo - takto potopiť tuná najslušnejšieho z najslušnejších? Že sa nehanbíte, slušnoľudia, toto si od vás Juraj s Jaňulou nezaslúžili. Nestačil im parlamentný príjem, chceli pekne za rúčku aj do samosprávy - a vy ste im to takto pokazili. Čo si teraz zaľudia počnú," baví sa poslanec.

Ani na Žiakovi nenechal suchej nitky

"Osobitne vtipná epizóda sa odohrala v Trenčianskom kraji, kde o posledné zvyšky sebaúcty prišiel tímlíder SaS pre krémeše Miroslav Žiak. Tomu sa v posledných mesiacoch fakt že darí - najskôr prišiel o stoličku v parlamente a teraz prišiel o poslanecké miesto v Prievidzi aj na župe.

Doslova, že - trikrát a dosť. Blahoželáme, prischol mu vraj nový titul Úbo. Predtým Žiak, dnes Úbo-Žiak. Dva roky súťažil s Pročkom o najprimitívnejšiu bytosť slovenského parlamentu a tu máte výsledok. Lúzer roka," poznamenáva Blaha so sebe vlastnou iróniou.

Anna Belousovová: Pri spojených voľbách si jednu veľmi dôležitú vec akosi nevšimla ani americká agentúra ani pani prezidentka
"Ak chcete robiť veľkú politiku, pýtajte si najskôr povolenie od tých, čo vás poznajú. Skúste byť doma prorokom." Citát Anna Belousovová. "Objavujú sa mnohé hodnotenia výsledkov regionálnych a komunálnych volieb. Spoločné majú asi len to, že im... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Praje im ďalšie úspechy

"Komunálne voľby majú špecifickú logiku, priatelia. Ľudia nevolia strany, volia osobnosti. A koaličných poslancov prefackali zľava-sprava. Pretože žiadne osobnosti nie sú. Ale možno si to chlapci a dievčatá vyhodnotia ako Šípoš: že ich ľudia tak strašne milujú v tom parlamente, že ich odtiaľ nechceli pustiť. 

Tak im teda zaželajme takýchto ohromných úspechov čo najviac aj do budúcnosti," uzatvára poslanec Blaha.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Mrázikova Nastenka je proti propagande. Preto ju robí, len takú inú.
Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku má na facebooku vlastný profil, cez ktorý Slovákov informuje o svojich aktivitách a tiež sa im prihovára aj v súvislosti s pálčivými témami, akou je ruská propaganda. Ponúka návody, ako rozlíšiť pravdu od... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Alica Kočišová