Rusi odrazili ukrajinský útok
20 | 10 | 2022 I Milan Laca

Ruské ozbrojené sily odrazili útok ozbrojených síl Ukrajiny v Chersonskej oblasti tankovou zálohou.

Ukrajinské jednotky sa pokúsili prelomiť obranu ruských jednotiek v regióne Suchanovo, informovala tlačová služba ruského ministerstva obrany.
Boje
"Pri osade Suchanovo v Chersonskej oblasti sa nepriateľovi podarilo preniknúť cez obranu ruských jednotiek," píše sa v správe.
Ruské velenie vyslalo do boja tankovú zálohu a pripravilo prepad. Nepriateľ bol porazený, ukrajinské jednotky utiekli. Vďaka nasadeniu ruskej tankovej zálohy, ako aj prepadovým akciám, utrpel nepriateľ značnú porážku, v dôsledku ktorej ukrajinské jednotky utekali. Situácia pozdĺž prednej línie obrany bola úplne obnovená,“ vyhlásilo ruské Ministerstvo obrany. Úrady Chersonskej oblasti na týždeň uzavreli vstup pre civilistov do oblasti bojov.
Americká armáda sa pripravuje!
Americká armáda musí byť pripravená reagovať na možnú čínsku inváziu na Taiwan už tento rok. V stredu to uviedol náčelník námorných operácií Spojených štátov admirál Michael Gilday. TASR správu prevzala z agentúry AFP. Gilday je tak ďalším... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR
Ukrajinské straty 

Počas bojov v tejto oblasti, podľa ministerstva obrany,  ruská armáda zničila viac ako 200 ukrajinských vojakov, 14 tankov, 16 bojových obrnených vozidiel a 7 iných vozidiel. Ako trofeje boli ukoristené dva tanky, jedno bojové vozidlo pechoty a odmínovacia jednotka UR-77. Osemnásť ukrajinských vojakov sa vzdalo.

Vyhlásenie Kyjeva 

Rusko posiela vojakov do Chersonskej oblasti a pokúsi sa zastaviť ofenzívu Ozbrojených síl Ukrajiny, vyhlásil ukrajinský Generálny štáb. Hlavnou úlohou Ruska vo vojne proti Ukrajine je v blízkej budúcnosti stabilizácia frontu a pokus o zastavenie ofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny v Chersonskej oblasti. Aby nepriateľ udržal okupovaný pravý breh Dnepra, po prvej vlne mobilizácie tam presunie svoje jednotky. Zástupca náčelníka Hlavného riaditeľstva generálneho štábu Alexej Gromov vyhlásil, že "podľa spravodajských informácií sa okupačná krajina v blízkej budúcnosti mieni zamerať na stabilizáciu frontu a pokúsiť sa zastaviť ofenzívu ukrajinskej armády v Chersonskej oblasti". 

Na nových ruských územiach prihára
Putin vyhlásil stanné právo v regiónoch DĽR, LĽR, Cherson a Záporožie. Ruský prezident Vladimir Putin na zasadnutí Bezpečnostnej rady informoval o vyhlásení stanného práva v Luganskej ľudovej republike, Doneckej ľudovej republike, Chersonskej a... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik