Ukrajina: V centre Kyjeve sa opäť ozvali výbuchy
19 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

V centre Kyjeva sa v stredu popoludní ozvalo niekoľko hlasných výbuchov, informovali z ukrajinského hlavného mesta reportéri agentúry AFP. Podľa starostu Kyjeva Vitalija Klička išlo o zásahy protivzdušnej obrany, uvádza TASR.

"Nad Kyjevom zostrelila protivzdušná obrana niekoľko ruských rakiet. Letecký poplach naďalej platí. Zostaňte v krytoch! Protivzdušná obrana pokračuje v práci," napísal Kličko na sociálnej sieti Telegram.

Pri pondelkovom útoku iránskych dronov, ktoré používa ruská armáda, v Kyjeve zahynuli najmenej piati ľudia. Nedávne ruské útoky na Kyjev boli zamerané na objekty energetickej infraštruktúry. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok oznámil, že ruská armáda zničila pri útokoch od 10. októbra 30 percent ukrajinských elektrární, čo spôsobilo rozsiahle výpadky elektriny.

Ruská armáda pritom aj v stredu potvrdila, že vykonala útoky na ďalšie vojenské a energetické objekty na Ukrajine. Pri úderoch sa ruským silám podarilo zasiahnuť všetky stanovené ciele, citovala britská televízia Sky News hovorcu ruského ministerstva obrany.

Nové bojisko - Arktída!
V Spojených štátoch našli nový región na „konfrontáciu“ s Ruskom. Americký senátor King priznal, že Arktída sa stane centrom konfliktu medzi Ruskom a Spojenými štátmi. Do boja! Senátor Angus King v rozhovore pre CNN povedal, že globálne... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik