Nostradamus predpovedá strašnú veľkú vojnu v roku 2023!
19 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Ak ste si mysleli, že rok 2022 je zlý, Nostradamove predpovede na rok 2023 vás príliš nepotešia. No aby sa čitatelia ukľudnili, portál IFL Science informuje o tom, koľko pravdy je na jeho tvrdeniach o Putinovi a možnej svetovej vojne. 

Slávny filozof a prorok Michel de Nostradame – alias Nostradamus – , ktorý sa narodil v roku 1503, napísal v roku 1555 vo svojej knihe Les Prophéties sériu 932 štvorverší – štvorriadkových básní, ktoré obsahujú tisíce proroctiev o budúcnosti ľudstva.

Či už ste veriaci alebo skeptik, nemožno poprieť, že medzi jeho predpoveďami a významnými historickými udalosťami existujú desivé korelácie, píše britský portál Daily Star.

Čurilovci nahrávky, ako chceli zapáliť Santusovej auto, nedostanú! Ústavný súd im nevyhovel
Obvinení vyšetrovatelia NAKA Ján Čurilla a Pavol Ďurka z tímu Očistec so svojou sťažnosťou neuspeli! Prostredníctvom svojho advokáta Petra Kubinu, bývalého poradcu prezidentky Čaputovej, podali na Ústavnom súde SR sťažnosť, že obhajobe nebolo... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Kde je pravda?

Nostradamus zverejnil aj sériu mrazivých proroctiev o budúcnosti a poukázal na desivú udalosť z tretej svetovej vojny, ktorá sa má odohrať v roku 2023. Ukrajinský konflikt by mohol totižpodľa neho v budúcom roku spôsobiť desivú „veľkú vojnu“. 

Nostradamus vo svojich spisoch píše: „Sedem mesiacov Veľká vojna, ľudia mŕtvi v dôsledku zla. Rouen, Evreux nepadne do rúk kráľa. Žiadni opáti, mnísi, žiadni novici, ktorí by sa mali učiť; Med bude stáť oveľa viac ako sviečkový vosk.“ Tento text by mal podľa Daily Star odkazovať na prebiehajúci konflikt, hospodársku krízu  Putinovu snahu o moc a následne aj ničivú tretiu svetovú vojnu.

To je však podľa podľa IFL Science nepravdivá a zavádzajúca informácia.

Kde je teda v prípade Nostradama pravda? Naozaj bol obdarený víziou a všetky odkazy zanechal ako varovanie pre ľudstvo, alebo ide len o vykonštruované, vymyslené a umelo pospájané vety pripomínajúce reálne udalosti? V tejto téme o tretej svetovej vyhráva druhá možnosť. Ide tu o konšpiráciu, nie pravdu.

Michel de Nostradame/Getty Images

Podobný príklad

„Z hlbín západu Európy sa z chudobných ľudí narodí malé dieťa, ktoré jazykom zvedie veľkú tlupu; Jeho sláva bude stúpať smerom k ríši východu,“ napísal Nostradamus, pričom médiá to predstavili ako jeho predpoveď o narodení Adolfa Hitlera.

Keby vám niekto povedal dopredu, že to boli slová venované osobe Hitlera, odrazu by ste hľadali spojenie, no inak nejde o žiadnu priamu nadväznosť, len vágnu predstavu.

Ak sa teda vrátime k otázke, čo povedal naozaj Nostradamus o vojne, Putinovi a kríze, odpoveď znie, že vôbec nič.

Murín zatĺkol posledný kliniec do rakvy gaya Ilieva
Moderátor TA3 Rastislav Iliev v priamom prenose zlyhal! Myslí si to spisovatel, publicista a dramatik Gustáv Murín. Vo svojom statuse na sociálnej sieti vytkol moderátorovi, že sa staval za akéhosi "arbitra morálky", čo je pre moderátora z hľadiska... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik