Strelcov otec: Neurobil to môj syn!
18 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Otec vraha zo Zámockej tvrdí, že skutok nespáchal jeho syn. Pravdepodobne sa ani sám nezabil, jeho telo sa našlo v neprirodzenej polohe, akoby ho popravili. Už sa raz psychicky zrútil, ale ako ho psychologickí špecialisti dali dohromady, nebol s ním nijaký problém. Toto všetko o strelcovi prezradil jeho otec v internetovom rádiu.

V súvislosti s vraždami pred Teplárňou prehovoril otec strelca, Juraj Krajčík starší, ktorý bol hosťom internetového rádia Mariana Kotlebu. Vyhlásil, že napriek synovmu priznaniu, skutok spáchal niekto iný. Vrah Juraj sa k zodpovednosti pihlásil sám, napísal manifest, rozlúčkový list a svojim skutkom sa dokonca neskôr pochválil aj na sociálnej sieti. Informuje o tom denník Pravda.

Podľa europoslankyne treba Slovákov "naučiť rozmýšľať"
Ako vážne berú ľudia na Slovensku voľby, keď sa denno-denne potvrdzuje, že aj voliči Igora Matoviča ho volili z "neštandardných" dôvodov - pomsty, škodoradosti, srandy. Ako sa nám vlastne prihodil Igor M. Trump? Zamýšľa sa europoslankyňa Lucia... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Lipšicovi chýba vyjadrenie rodiny

Na to, že sa rodina k dvojnásobnej vražde verejne nikde nevyjadrila upozornil na piatkovej tlačovej konferencii špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Podľa psychologičky Jany Porubcovej, je hodnotenie či vysvetľovanie takéhoto konania komplikované. Zdôrazňuje pritom mlčanie rodičov. "Neprejavili jediný postoj, ani ľútosť, nič, je to komplikovaná situácia,” povedala Porubcová pre Pravdu. „"odičia však bez pochýb zažívajú ťažké obdobie, prišli o syna, ktorý spáchal hrozný čin," dodala.

Juraja sme vychovali s najlepším vedomím a svedomím

V úvode rozhovoru kondoloval Juraj Krajčík pozostalým a uviedol, že celá jeho rodina zažíva smútok. Uviedol, že celé mu je to obrvosky ľudsky ľúto. O synovi povedal, že bol nekonfliktný, úctivý, neproblémový a vedel ďakovať rodičom. "Bol to prvorodený syn, ktorého sme vychovali s najlepším vedomím a svedomím. Nikdy som ho neviedol k násiliu" povedal a vyhlásil, že neverí, že by to ich syn dokázal spraviť. Podotkol, že tento piatok mal mať Juraj stužkovú.

Macron Američanom: Za štvronásobok? Takto priateľstvo nevyzerá!
Francúzsky prezident Macron adresoval Američanom odkaz: Nie je priateľstvo, ak od vás môžeme kupovať plyn za štvornásobnú cenu. Priateľstvá by podľa neho nemali vyzerať takto. Podľa francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona by európske národy mali... Čítať ďalej
17 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Otcovi vraha nikto nechcel dať priestor na vyjadrenie ?

Na rozhovor do vysielania svojho rádia si vrahovho otca zavolal Marian Kotleba, predseda Kotlebovcov - Ľudovej strany Naše Slovensko, ktoý bol odsúdený za extrémizmus, v dôsledku čoho prišiel o svoj poslanecký mandát. Odôvodnil  to tým, že mu nikto nechce dať priestor na vyjadrenie aby mohol povedať, ako to v skutočnosti bolo. Preto chcel pomôcť prelomiť "mediálnu blokádu cenzúry."

Juraj bol do prípadu "vmanipulovaný"

O tom, ako Juraj Krajčík starší svojho syna videl, povedal: "Som si na tisíc percent istý, že syn nebral žiadne drogy, nikdy nefajčil, nikdy nepil. Nikdy nechodil večer von, najneskôr sa vracal o deviatej večer. Potom sa zatváral do izby a hral sa na počítači." Spochybnil aj to, že by bol jeho syn zodpovedný za vraždu a tvrdil, že Juraj bol do prípadu "vmanipulovaný" a aj jeho vlastnú samovraždu považuje za záhadnú, nakoľko sa jeho telo našlo nasledovné ráno v neprirodzenej polohe. Je presvedčený, že jeho syna niekto popravil.

Škandál okolo Ursuly: Ako to bolo s vakcínami?
Európska prokuratúra (EPPO) začala vyšetrovanie vo veci nákupov vakcín proti COVIDu. Pozornosť sa upriamuje na predsedníčku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovú a na jej rolu, ktorú v tejto záležitosti zohrala. Dve iné dozorné agentúry už skôr... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Kotlebove teórie

Marian Kotleba predostrel svoju teóriu o tom, že ide o súčasť kampane proti vlastencom. Spochybnil dôvody prekvalifikovania útoku na terorizmus a presadzoval teóriu, že išlo o sebaobranu. Videozáznam z miesta činu pritom jasne dokazuje, ako vrah vystúpil spoza rohu a nemal dôvod pred nikým a ničím sa brániť. Kotleba rovnako spochybnil aj doteraz známe dôkazy a motívy páchateľa, ktoré prokuratúra potvrdila. Tragédie a vraždy opísal ako dôsledok “liberálnej propagandy” a provokácie inakosťou na verejnosti. Myslí si, že pred voľbami chcú tajné služby vyvolať v spoločnosti rozruch a preto teóriu, že vrah bol obeťou a niekto ho popravil, považuje za výsledok ich konšpirácie. 

Vo veci upozorňuje aj polícia, že v rámci svojej monitorovacej činnosti zachytila na sociálnych sieťach rôzne informácie, ktoré sa snažia opisovať motívy dvojnásobnej vraždy na Zámockej ulici. "Autori takýchto správ zneužívajú fakt, že polícia sa nemôže proti týmto dezinformáciám v súčasnosti brániť. Prípad je naďalej aktívne vyšetrovaný, vyšetrovateľ postupuje podľa Trestného poriadku a vec nie je možné urýchliť či proaktívne medializovať len pre to, lebo niekto šíri klamstvá," vyhlásil Policajný zbor na sociálnej sieti.

Lajčák sa stretol s Vučičom. Nezhodli sa na ničom
Podľa mediálnych správ o pondelkovom stretnutí srbského prezidenta Aleksandra Vučiča s osobitným zástupcom EÚ pre dialóg medzi Kosovom a Srbskom Miroslavom Lajčákom sa v ďalšej normalizácii vzťahov medzi Srbskom a Kosovom nedosiahol žiadny... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

V škole ho šikanovali, psychicky sa zrútil

Krajčík prezradil aj to, že jeho syn v prvej škole pre nadané deti zažil šikanu, prečo bol aj jeden zo spolužiakov vylúčený. O škole má pochybnosti, ktoré vyjadril nasledovne: "Nadaných tam bolo tak 10–20 percent detí, zvyšok boli len bohaté. Môj syn bol tvrdo šikanovaný a v škole sa psychicky zrútil. Nikdy na nikoho nezaútočil. Bol introvert," vysvetlil a dodal, že po tomto zrútení syna preložili na inú školu. "Po tom, ako ho psychologickí špecialisti dali dohromady, nebol s ním nijaký problém. Bol to normálny chlapec s kamarátmi, hral sa online hry, keď sme na chalupe nemali internet, kde by sa hral, bol nervózny," povedal otec o svojom synovi s tým, že nemal určenú žiadnu psychiatrickú diagnózu.

Otec o svojom synovi porozprával, že v deň vraždy vraj nebol v škole kvôli alternatívnemu programu. Okolo obeda údajne prišiel za matkou a pýtal si čaj, lebo ho malo škriabať v hrdle. Okolo štvrtej mal odísť z domu a vrátil sa až po vražde. Pripustil, že vražedná zbraň pochádzala z jeho osobného trezoru. "Bola nadštandardne zabezpečená v trezore. Kľúče boli v inom trezore. Nejde mi do hlavy, ako by to syn získal," povedal. Tiež poprel, že by jeho syn bol nepriznaný alebo traumatizovaný homosexuál. Potvrdil, že  že priateľku, ktorá sa v rozlúčkovom liste spomína, osobne stretol a pozná.

Zelenskyj obvinil Rusko z terorizovania a zabíjania civilistov- potvrdil jedno úmrtie
Z terorizovania a zabíjania civilistov obvinil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj Moskvu po tom, čo Rusko v utorok opäť podniklo vzdušné útoky na ukrajinské mestá. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters. "Okupanti ostreľujú... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik