Podľa europoslankyne treba Slovákov "naučiť rozmýšľať"
18 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Ako vážne berú ľudia na Slovensku voľby, keď sa denno-denne potvrdzuje, že aj voliči Igora Matoviča ho volili z "neštandardných" dôvodov - pomsty, škodoradosti, srandy.  Ako sa nám vlastne prihodil Igor M. Trump? Zamýšľa sa europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. 

Europoslankyňa Nicholsonová začína svoj príspevok na sociálnej sieti príhodou, ktorá sa opakuje v jej každodennom živote. Taxikár počas jazdy priznáva, že volil Matoviča a počas rozhovoru je jeho pocit viny pre Nichoslonovú tiež zrejmý: "Všetci ostatní ma už štvali, tak som si povedal: Na, tu máte, nech vyhrá tento blázon, ten vám všetkým ukáže. Ale keby mi niekto povedal, že on sa stane naozaj premiérom, nikdy by som ho nevolil." 

Pán premiér, nestačí len rapkať „salarabanda - múdrosť, múdrosť“, odkázal Uhrík
Slovensko sa po nepochopiteľnej a brutálnej vražde dvoch mladých mužov pred bratislavským barom Tepláreň na istý čas úplne zmenilo. A najmä politici sa predbiehali v tom, kto je viac smutný, kto chce situáciu s LGBTI komunitou u nás viac zmeniť a... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Tibor Malý

Prečo neberú ľudia voľby vážne?

Pri takýchto rozhovoroch sa Nicholsonová cíti ako farár pri spovedi a trápi ju, prečo ľudia neberú voľby vážne. Pritom voľby sú podľa jej slov "jediná príležitosť, ako aspoň raz za čas (naschvál nepíšem raz za 4 roky) prevziať kontrolu nad tým, kto bude spravovať našu krajinu".

Treba nás "naučiť rozmýšľať"

Ako príklad riešenia postoja ľudí a ich mentality ohľadom volieb uvádza základnú školu v Bruseli, ktorú navštevuje jej najmladší potomok a ktorá podľa jej názoru naučí deti rozmýšľať. "Bol by tu s nami ober-minister Igor, keby sme sa najprv zamysleli, utriedili si myšlienky a až potom vyplnili hlasovací lístok? Uvaril by 28% voličov marketingovým ťahom z Cannes, keby nás odmalička viedli k nezávislému mysleniu? Prihodil by sa nám Igor, keby sme pristupovali zodpovedne k tomu najväčšiemu občianskemu právu – zúčastňovať sa na voľbách?" - pýta sa na záver.

Hamranovi chlapci. Keby nešlo o zásah, aj sa zasmejete
1. december 2020, Petržalka a Digital Park II. Vyše päťdesiatka kukláčov Lynx Commando obsadilo priestory Penty spôsobom, ako z akčného filmu. "Akcia" Hamranových chlapcov má, zdá sa, dohru. Podnet do parlamentu „Zaistenie priestoru, v ktorom sa... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Komentáre k jej príspevku však nie sú priliš pozitívne, komentujúci kritizujú jej slová bez skutočných činov:

"Lucia žiaľ, ale Vaše statusy čím ďalej tým viac svedčia o tom, že tom etickom prístupe a tolerancii iba píšete. Prezentujete sa úplne inak, do tej školy na tú etickú by ste s fešákom mohla občas zájsť i vy. Vy naozaj neviete dať jediný status bez toho aby ste si nekopli, a vždy len do jedného človeka. Skúste podrobiť vašej kritike i niekoho ďalšieho. Medzi slov.politikmi ich je neúrekom, ktorí si to zaslúžia dokonca viacej ako práve Matovič. Inak to už hranici s posadnutosťou, fakt. Ozaj sa toho vplyvov od šašov neviete zbaviť? Alebo je to ako DNA... Podobné je vidieť idíme u smeru2..." - píše pani Katarína.

"Pani Lucia Ď. Nicholsonová máte sa este vela toho učiť. Všetci co s Vami nesúhlasia su pre Vas antisystem, ačoisti a neviem ake este prívlastky používate, ale v skutočnosti ste politicky odpad, ktorý zbytočne svojimi výrokmi zvysujete napätie v spoločnosti." - píše pán Majo.

"Fakt ste odporná,závistlivá a nenávistná.Vy ani omylom nemáte čo hovorit o tolerancii.A máte malé dieta.To je hanba Skor nechápem ako ste sa nám v politike prihodili Vy.Úplne zbytočná osoba ktorá pre nás na rozdiel od Matoviča neurobila absolútne nič." - ostré slová od pani Mišy.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Populárny Vladimir Vladimirovič?
V Spojených štátoch hovoria o rastúcej popularite Putinových myšlienok na Západe. Myšlienky ruského prezidenta Vladimira Putina čoraz viac rezonujú v mysliach lídrov a ľudí v západných krajinách, uvádza sa v článku uverejnenom v The Washington... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Milan Laca