Exšéf vojenskej rozviedky Andor Šándor: Kto nechce rokovať s Ruskom, volá po vojne
06 | 10 | 2022 I Diana Zaťková
Bezpečnostný analytik a exšéf vojenskej rozviedky Andor Šándor je za jeho slová o mieri radom ľudí označovaný za „proruského švába“, teda človeka, ktorý šíri v záujme Ruska kremeľskú propagandu. Českému portálu extra.cz poskytol v posledných dňoch dva veľké rozhovory. Na ne reagovalo množstvo ľudí.

Proruský Čech alebo realista?

„Buďme realisti. Sú len dve možnosti: buď veríme, že Ukrajina môže vyhrať, a tým si nie som úplne istý, a potom jej teda dajme všetko, čo na to potrebuje. Ak tomu neveríme, tak vojnu nepredlžujme a konajme, inak budeme s Rusom bojovať do posledného Ukrajinca. V konečnom výsledku musí mať konflikt rovnako nejaké diplomatické a mierové riešenie ,“ uviedol analytik a bývalý šéf Vojenského spravodajstva Andor Šándor pre český portál extra.cz.

To sa mnohým nepáčilo. Za to ho mnoho ľudí v diskusii k článku opísalo s tým, že slúži záujmom Ruska a že s tým sa nemôže vyjednávať, pretože je nevierohodný partner. 

Svadba alebo vojna! Syn ugandského diktátora ponúkol 100 kráv ako veno talianskej premiérke
Muhoozi Kainerugaba, syn ugandského diktátora Yoweri Museveniho, vyvolal rozruch pikantným chválospevom na Twitteri, v ktorom ponúkol veno 100 kráv za ruku novozvolenej talianskej premiérky Giorgie Meloniovej. Chvíľu sa aj vyhrážal, že v prípade... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Rokovania odmietajú tí, čo chcú vojnu

„Neviem, prečo som proruský šváb. Od samého začiatku hovorím, že je to zo strany Ruska nespravodlivá agresia, že je to idiotské, zlé. Nemôžu svoje menšiny oslobodzovať silou, anektovať územie a podobne," hovorí Šándor.

Na druhú stranu sa však snaží svet vnímať realisticky. Nech niekto vymyslí niečo lepšie! Je to vážna vec.

"Sme tu v spore so silnou krajinou, pokiaľ ide o jadrové zbrane. A tá by nemala byť zahnaná totálne do kúta. Viete, čo krysa urobí, keď ju do toho kúta zaženiete? Skáče do tváre. A nemyslím si, že je to správna cesta,“ vysvetľuje svoje postoje.

„Avšak chápem, že kto je pre vojnu, pre toho je to neprijateľný argument,“ reagoval na svojich kritikov.

„Je potrebné zastaviť boje a riešiť sporné problémy. Vojna alebo mier, iné riešenie nie je. Tí, čo hovoria, že v žiadnom prípade sa s Rusmi nemá rokovať, tak ok, nech idú bojovať. Ak niekto chce tretiu svetovú vojnu za použitia jadrových zbraní, tak len tak ďalej ,“ uzavrel Šándor.

Viktorín o Mikulcovi: Jeho rešenie migrácie je do neba volajúca hlúposť!
Obedy bez riešení a ešte aj s jalovými rečami! Takto nazval generál vo výslužbe Jozef Viktorín utorkové stretnutie ministrov vnútra Česka, Maďarska, Rakúska a Slovenska. Organizácia obeda pre ministrov vnútra následné vyjadrenia podľa neho svedčia... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik