Viktorín o Mikulcovi: Jeho rešenie migrácie je do neba volajúca hlúposť!
06 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Obedy bez riešení a ešte aj s jalovými rečami! Takto nazval generál vo výslužbe Jozef Viktorín utorkové stretnutie ministrov vnútra Česka, Maďarska, Rakúska a Slovenska. Organizácia obeda pre ministrov vnútra následné vyjadrenia podľa neho svedčia o neschopnosti Mikulca situáciu riešiť.

Ministri na obede

Na pozvanie ministra vnútra Romana Mikulca v utorok spoločne rokovali počas pracovného obeda o problematike nelegálnej migrácie ministri vnútra Rakúska, Česka a Maďarska. Zhodli sa, že ide o problematiku Európy a o riešenie ochrany hraníc schengenského priestoru, informoval Mikulec na sociálnej sieti.

"Môj kolega minister vnútra ČR Vít Rakúšan opätovne potvrdil, že zavedenie dočasnej kontroly hraníc nie je krok mierený voči Slovensku, ale upozornenie, že problém treba riešiť na úrovni EÚ, nakoľko sa týka všetkých členských krajín. S ministrami budeme na úrovni EÚ opätovne rokovať tento mesiac. Ďakujem im za dnešné konštruktívne pracovné stretnutie v Bratislave," uzavrel svoj ničnehovoriaci status šéf rezortu vnútra.

Ako konštruktívne určite neocenil toto multilaterálne stretnutie generál vo výslužbe Jozef Viktorín.

Amatérstvo pri riadení štátu sa nevypláca

"Keď vidím akým spôsobom je chránená SR pred nelegálnou migráciou, tak nemám z toho dobrý pocit. Súčasná situácia potvrdzuje, že amatérstvo pri riadení štátu sa nevypláca. Toto vidíme zo strany ministerstva vnútra. Žiadny proaktívny prístup, iba čakanie a reakcia až keď mlieko vykypí. Organizácia obeda pre ministrov vnútra ČR, Maďarska a Rakúska a následné vyjadrenia svedčia o neschopnosti Mikulca situáciu riešiť," skonštatoval Viktorín na sociálnej sieti.

Melicher o novom ministrovi školstva: Z extrému do extrému!
Školstvo sa stalo laboratóriom šialených ideologických experimentov! Najprv liberálne mimovládky, teraz katolícky konzervatizmus. Ministerstvo školstva sa podobá na ideologický experiment! Toto si myslí politológ Igor Melicher podpredseda Mladých... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Podľa generála tu neobstojí, že je nedostatok policajtov alebo veľa migrantov. "Navrhované riešenia na európskej úrovni sú do neba volajúca hlúposť, ktorá smrdí administratívno-technokratickým prístupom. V praxi, žiadny výsledok v krátkom čase. Tu stojí za otázku či naše ministerstvo rieši ochranu hraníc aj bilaterálnymi rokovaniami, a tu nemám na mysli našich susedov."

Treba riešiť bezpečnosť občanov

Viktorín sa pýta, aké rokovania boli na bilaterálnej úrovni napr. s Tureckom a Srbskom? Ako sme schopní my, myslím SR a príslušné orgány, priniesť riešenia? Hlavne kvôli bezpečnosti našich občanov. Prečo máme nutkanie posúvať problémy, ktoré sa nás bytostne dotýkajú, na inú úroveň?

"Nie, s tým nemôžem súhlasiť! Tu sú na prvom mieste bilaterálne aktivity a hlavne regionálna spolupráca, lebo toto je problém v našom regionálnom priestore. Argumentovať, že u nás nikto aj tak zostať nechce (a sme len lievikom, ktorým migranti prechádzajú do Nemecka), je klamanie samých seba a neriešením problému. Občania však očakávajú hlavne slovenské riešenia, bezpečnosť a nie obedy bez riešení a ešte aj s jalovými rečami," uzavrel Viktorín.

Tabák sa pochlapila: OŽRATÍ a ZDROGOVANÍ ľudia by nemali pôsobiť v NR SR!
Podala som trestné oznámenie na pani poslankyňu Cigánikovú, informuje o tom poslankyňa Romana Tabák vo svojom aktuálnom statuse na sociálnej sieti. Konflikt medzi dvoma bitkárkami z parlamentu teda pokračuje ďalej. Po tom, ako pred vyše týždňom... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik