Politológ Lenč ŠOKUJE: Ak je fašistom Taraba, sú nimi aj Záborská, či Vašečka
03 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Ak sa trebárs Juraj Šeliga, či jemu podobní koaliční poslanci idú vyhradzovať voči Kuffovcom či Tarabovi mali by si podľa politológa uvedomiť, že v koaličných poslaneckých laviciach sedia aj ľudia, ako Gyimesi.

Fašisti v koalícii? No to snáď nie!

"Údajní liberáli (reprezentovaní trafikantom Stančíkom) a hodnotoví politici (ku ktorým by mal patriť slušne smutný poslanec Šeliga) vo vladnej koalícii sa tvária, že nebudú súčasťou vládnej koalície, ktorá bude závislá od podpory fašistov. Obzvlášť, ak budú priamo súčasťou koalície," upozorňuje Juraj Lenč na sociálnej sieti.

...A je po dileme

"Dilema, s ktorou sa každý z nich vyrovnal po svojom. Štátny tajomník Stančík dostal vyhriatu kanceláriu na Hlbokej a zbavil sa problému. Poslanec Šudík, posledný z neexistujúcich, zostal sám v poslaneckom byte a v parlamentom klube OĽaNO a fašistov," píše Lenč.

Juraj Šeliga sa bude ešte radiť o odvolávaní Igora Matoviča, György Gyimesi je presvedčený, že zbytočne
Koaličný poslanec zo strany Za ľudí Juraj Šeliga sa poradí so straníckymi kolegyňami, ako sa v utorok (4. 10.) zachovajú pri odvolávaní Igora Matoviča (OĽANO) z funkcie ministra financií. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O päť minút... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

On predsa nič nezmôže...

"Smutný Juraj Šeliga sa nahneval, predstieral, že má hranice a princípy a nakoniec... Nič. Opäť si nájde dôvod, pre ktorý nič nezmôže. Racionalizoval si to, prečo musí akceptovať Jozefa "Messi" Šimka v koalícii, zracionalizuje si aj Tarabu s Kuffovcami. Pokojne dovládne s "fašistami"," poznamenáva politológ na margo najväčšieho odporcu podpory tarabovcov.

Ale moment...

"Lenže faktom je, že s týmto typom politikov sedia v koalícii od jej začiatku. Ak je fašistom Taraba a spol., tak sú fašistami Záborská, Vašečka a zvyšok kresťanských unionistov. Ich pohľad na svet, práva a povinnosti hodných a nehodných sú rovnaké," pripomína Lenč. 

Chmelár: Slovanská tragédia a morálka gangstrov
Neprestáva ma fascinovať, ako sa oba krajné protipóly – proamerickí i proruskí aktéri – na seba podobajú. Obe skupiny ospravedlňujú zločiny svojho obľúbeného impéria zločinmi toho druhého a zúrivo napádajú tých, ktorí nepomáhajú jednej strane... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

O čo je lepší?

"Ak Šeliga, či iní v koalícii považujú za fašistov tých, ktorí chcú upierať práva iným, volajú po nastolení neliberálnej demokracie orbánovsko-putinovského typu a súčasne po zrušení sankcií voči Rusku, tak s takým človekom sedia v koalícii od začiatku. Postoje "machiavelliho" z Kráľovského Chlmca, sluhu dvoch pánov, sú na nerozoznanie od názorov Mazureka či Blahu," zrovnáva Lenč parlamentných poslancov.

Čosi "nás" dobehlo

"Derniérou "najlepšej vlády v dejinách" je legitimizacia politickej krajnej pravice, no len málokto si je ochotný priznať, že tá začala už pri jej vzniku," uzatvára Lenč.

Odborníci hodnotia: Smer vs. Hlas - rivali, či spojenci?
Strana Hlas-SD mala v sobotu v Liptovskom Mikuláši "megalomanský" snem. Predseda Peter Pellegrini ho otvoril slovami o tom, že Hlas je budúcnosť, Smer minulosť. Ako to vidia odborníci? Vo veľkom štýle Príchod Petra Pellegriniho ako veľkej... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik