Hlas ľudu: Pán Pellegrini,  mrcha je to vtáča, čo si do vlastného hniezda špiní
04 | 10 | 2022 I Mária Škultétyová

Dvadsať rokov ste sedeli v smeráckom hniezde. Dvadsať rokov sa vám v ňom dobre žilo. Potom ste zistili, že vám je pritesné. Že vám krídelká narástli tak, že sa už nedali pristrihnúť. Odleteli  ste postaviť si hniezdo nové. Zobrali ste so sebou aj zopár tých, čo chceli ísť novým, neskorumpovaným  smerom.

V hniezde, v ktorom ste vyrastali, ste si niečo našetrili. Niečo ste potom aj naškrabkali, veď dobrí ľudia vždy pomôžu. Postavili ste si nové hniezdo. Hľadali ste správny smer. Nie ten Ficov, nie ten starý, ktorý vám poskytol rast a komfort. V jeho farbách ste boli  ministrom, predsedom parlamentu aj premiérom. Iste, svojou vytrvalou a usilovnou prácou ste si to zaslúžili. Len predsedom strany sa nie a nie stať!

Možno to vás škrelo. Usilovný a ambiciózny chceli  ste sa vyšplhať až na stranícky vrchol. Ale  tam nie je miesto pre dvoch. Preto ste odišli zo Smeru a založili Hlas.

Hovoríte, že chcete byť hlasom ľudí. Aký hlas ste vtedy počúvali? Hlas ľudí? Hlas srdca? Alebo hlas rozumu?

Dostali ste všelijaké mená. Volali vás zradcovia, odídenci, Smer 2, SmeroHlas.  Niektoré vám dodnes ostali. Nedávno ste sa  aj vy sám v zápale reči  a lesku na sneme tiež Smerom nazvali.  Omyl? Sila zvyku? Alebo  predsa ešte cítite štipku lásky k vlastnému hniezdu, keď sa vám tak  jazyk pošmykol?

Dag Daniš: Hirman pohorel na celej čiare! To si hovorí minister?
Hirman sa pri návrate z Bruselu tváril ako víťaz. V skutočnosti tam ale pohorel a pre Slovensko nevybavil nič. Skonštatoval to na sociálnej sieti známy novinár Dag Daniš. Hodení do vody "Pri cenách elektriny EÚ neponúka nijakú finančnú... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete byť iný ako ten, čo bol vaším učiteľom.  Ten, ktorý vám veril a zastal sa vás, keď sa hovorilo o vašom korupčnom správaní. Ten, ktorému aj vy veríte, keď ste hlasovali proti jeho vzatiu do väzby. Váš odchod zo Smeru ho pomaly pochoval, ale on sa nevzdal. Zatracovaný a opľúvaný médiami a neprajníkmi vstal na rovné nohy a bojuje ako lev. Vy len spoza okna sledujete jeho protesty. Lebo vy si to nechcete pokaziť. Vy chcete byť ten pekný a slušný chlapec. Radšej bojovať rečami ako štrajkom. Nesmiete si pokaziť priazeň médií. Veď bez vás by to nebolo ono.  Aj prieskumy vám ukazujú najlepšie čísla. A keď vám  v nich váš učiteľ dýcha na chrbát, posielate ho do minulosti. Ako mrcha vtáča, aj vy si špiníte do vlastného hniezda. To nie je pekné, pán Pellegrini!

A ktovie, možno sa Smer do tej minulosti aj vráti, lenže inak, ako vy myslíte. Pamätáte sa, keď ste vládli sami? Aj dnes niektorí predpovedajú Smeru volebné víťazstvo. On robí pre to všetko.

Obaja chcete pád tejto vlády a predčasné voľby. Kým Fico organizuje štrajky, vyzýva k spolupráci, lebo chce  vytvoriť silnú opozíciu, vy odmietate podanú ruku. Nedorástli ste na úroveň svojho učiteľa. Túžba stať sa premiérom  vám zaslepila oči. Potom sa nečudujte, že vás spája s liberálmi.  Pomaly začínam veriť slovám, že agenda sa vám minula, preto si hľadáte nový obsah. Ak to má byť pohŕdanie Smerom a reči o tom,  ako vám chce poškodiť, potom sa niekde stala chyba.

Akcia Búrka má ďalšiu oslobodenú: Sestru Moniky Jankovskej
O oslobodení sestry Moniky Jankovskej, sudkyne Andrey Haitovej, rozhodol v pondelok disciplinárny senát na Krajskom súde v Bratislave. Zadržaná bola 11. marca 2021 s ďalšími sudcami v akcii Búrka. Vyzlečú ju z talára? Práve v tomto konaní bývalej... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik