Dag Daniš: Hirman pohorel na celej čiare! To si hovorí minister?
03 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Hirman sa pri návrate z Bruselu tváril ako víťaz. V skutočnosti tam ale pohorel a pre Slovensko nevybavil nič. Skonštatoval to na sociálnej sieti známy novinár Dag Daniš. 

Hodení do vody

"Pri cenách elektriny EÚ neponúka nijakú finančnú solidaritu. Máme si to riešiť sami, píše Daniš s tým, že tá naša očakávaná solidarita mala prísť od tých, ktorí majú na elektrine extrémne zisky.

Aj s plynom si vymýšľa

"Pri cenách plynu Hirman hovorí o "európskom zastropovaní plynu dovážaného potrubiami". A vymýšľa si," konštatuje Daniš 

"Rada EÚ neprijala nijaké spoločné rozhodnutie. Naopak. Štáty ako Nemecko, Česko, Rakúsko, Maďarsko návrh ďalej blokujú. Lebo je vysoko rizikový, mohol by viesť k úplnému zastaveniu tranzitu plynu do strednej Európy. Návrh by malo logicky blokovať aj Slovensko (ako vnútrozemská krajina odkázaná na plyn z tranzitu)," pokračuje Daniš.

Generál Viktorín sa vysmial Naďovi: Žiadna krajina nedáva dary. USA už tobôž nie
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) sa na stránke MO SR v týždennom prehľade pochválil "darom" od USA. Jeho chválu vyvracia generál Jozef Viktorín (Republika), ktorý tvrdí, že to vôbec nie je dar. Dar pre OS SR "Od Spojených štátov amerických... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Aký si teda spravil záver?

"To, čo predvádza Hirman, nie je politika, ale aktivizmus, ktorý ide proti záujmom Slovenska aj Európy," uzatvára novinár svoje tvrdenia. 

Odkiaľ čerpal

„Práve o tom sa tá debata teraz začína. Máme riešenie, ktoré minimálne 15 krajín považuje za zhodné a praktické. Ide sa na tom teraz pracovať, aby sa to ukončilo tak, aby s tým bolo stotožnených čo najviac krajín EÚ,“ opísal situáciu s tým, že v piatok sa rozhodlo o pokračovaní diskusie o zastropovaní cien plynu. Diskusia sa v najbližších dňoch prenesie na expertnú úroveň, aby sa vyjasnili niektoré sporné otázky, informovali sme pred pár dňami aj my v článku.

Hirman o energetickej kríze: Objektívne povedané, žiadne riešenie nemáme
Minister hospodárstva Karel Hirman hlasoval proti návrhom riešenia energetickej krízy. Rokovalo sa o nich v Bruseli a podľa jeho slov štáty hlasovali aj z dôvodu solidarity - „Keď už bol na stole, tak to schválme.“ Máme vysoké očakávania „To, čo... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik