Akcia Búrka má ďalšiu oslobodenú: Sestru Moniky Jankovskej
03 | 10 | 2022 I Eka Balašková

O oslobodení sestry Moniky Jankovskej, sudkyne Andrey Haitovej, rozhodol v pondelok disciplinárny senát na Krajskom súde v Bratislave. Zadržaná bola 11. marca 2021 s ďalšími sudcami v akcii Búrka.

Vyzlečú ju z talára?

Práve v tomto konaní bývalej sudkyni hrozilo, že príde o sudcovskú funkciu. Toto disciplinárne konanie začala pred troma rokmi dnes už exministerka Mária Kolíková, pripomína Denník N.

Oslobodnenie zatiaľ nie je právoplatné

Haitovú disciplinárny senát oslobodil v kauze Búrka, no rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné. Podozrivá bola z klamstva súdnej rade o tom, že si vymazala niektoré kontakty z telefónu po tom, ako bola zverejnená Kočnerova Threema. To, že by klamala, sa však počas konania nepodarilo preukázať.

„Nebolo preukázané, že sa stal skutok, pre ktorý bola disciplinárne stíhaná“, rozhodol senát predsedníčky Anity Filovej, ktorý nevyhovel návrhu expredsedníčka Súdnej rady Praženkovej.

Politológ Lenč ŠOKUJE: Ak je fašistom Taraba, sú nimi aj Záborská, či Vašečka
Ak sa trebárs Juraj Šeliga, či jemu podobní koaliční poslanci idú vyhradzovať voči Kuffovcom či Tarabovi mali by si podľa politológa uvedomiť, že v koaličných poslaneckých laviciach sedia aj ľudia, ako Gyimesi. Fašisti v koalícii? No to snáď... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik