Generál Viktorín sa vysmial Naďovi: Žiadna krajina nedáva dary. USA už tobôž nie
03 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) sa na stránke MO SR v týždennom prehľade pochválil "darom" od USA. Jeho chválu vyvracia generál Jozef Viktorín (Republika), ktorý tvrdí, že to vôbec nie je dar.

Dar pre OS SR

"Od Spojených štátov amerických dostaneme vyše 200 miliónov dolárov, ktoré budeme môcť použiť na nákup modernej, spoľahlivej a potrebnej techniky pre Ozbrojené sily SR. Nie, k ničomu sa tým nezaväzujeme. Je to gesto, ktorým naši spojenci oceňujú našu enormnú pomoc Ukrajine a spôsob, ako nám chcú pomôcť posilniť si vlastnú bezpečnosť. Veľmi ma teší, že spomedzi 18 podporených krajín získavame jednoznačne najväčší podiel per capita z rozdelenej sumy 1,1 mld USD, čo je potvrdením kvalitnej práce celého tímu na MOSR, výnimočnosti našich vzťahov s USA a rešpektovania Slovenska ako relevantného spojenca," teší sa na sociálnej sieti minister obrany Naď pod fotkou, ako v lietadle študuje hrubánsky spis.

&set=a.388465109403238

Generál Viktorín nesúhlasí

"Toto nám povedal Naď. Vraj peniaze z USA sú dar. Nie, nie sú. Sú to judášske peniaze, ktoré minister prezentuje ako výdavky na pokrytie modernizácie. Aby bolo jasné, žiadne reálne peniaze nedostaneme. Tento „dar“ je totiž viazaný na zbrane, techniku a iné komponenty, výlučne dodávané USA. Chytré, že?" Odhaľuje Viktorín pozadie nezištnosti USA.

Slovenských politikov spojila tragédia v Bratislave
Slovenskom dnes doslova otriasa správa o nočnej jazde opitého vodiča, ktorý na zastávke MHD zrazil čakajúcich študentov. Táto tragédia sa dotkla aj slovenských politických špičiek. Prinášame vyjadrenia niektorých z nich. Juraj Šeliga (Za... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Koho tým podporujeme

"Čiže prijatím peňazí podporujeme vojensko-priemyselný komplex USA a nie slovenský obranný priemysel ako minister deklaroval. Žiadne prekvapenie. Iba potvrdenie faktu, že tento pán je silne previazaný s dolármi. Aj tu platí, že žiadna krajina (a tobôž nie USA) nedáva dary," upozorňuje generál Viktorín.

Čo to teda je

"Sú to pôžičky, ktoré krajiny prevzatím nevedia v reálnom čase vrátiť. Treba k daru od USA niečo viac? Asi nie. Len niekto musí povedať, že občan SR tlieskať nad takým podarúnkom nebude. Tomuto sa hovorí „spojenci“. Avšak s výhodami len pre jednu stranu. Prečo?" Pýta sa generál Viktorín.

"Investícia je nič proti servisu techniky, ktorú za túto čiastku kúpime. A to už pôjde z rozpočtu MO SR minimálne 20-25 rokov. Stále si minister myslí, že sme dostali dar?" Neverí odborník na ozbrojené sily.

Politológ Lenč ŠOKUJE: Ak je fašistom Taraba, sú nimi aj Záborská, či Vašečka
Ak sa trebárs Juraj Šeliga, či jemu podobní koaliční poslanci idú vyhradzovať voči Kuffovcom či Tarabovi mali by si podľa politológa uvedomiť, že v koaličných poslaneckých laviciach sedia aj ľudia, ako Gyimesi. Fašisti v koalícii? No to snáď... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Čo vlastne minister robí?

"Poznámka na záver. Nestrašte, že územie SR je monitorované bezpilotnými prostriedkami. Lebo ak áno, tak nehovorte o zaistenej obranyschopnosti. A potom by prišla aj otázka, že čo pre bezpečnosť - okrem nákupov od „známych“ - robíte?" Kladie ďalšie otázky Viktorín z Republiky.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik