Slovenských politikov spojila tragédia v Bratislave
03 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Slovenskom dnes doslova otriasa správa o nočnej jazde opitého vodiča, ktorý na zastávke MHD zrazil čakajúcich študentov. Táto tragédia sa dotkla aj slovenských politických špičiek. Prinášame vyjadrenia niektorých z nich.

Juraj Šeliga (Za ľudí)

"Na zastávke Zochova sme všetci prestupovali smerom na vysokoškolské intráky. Doslova, slzy sa mi tlačili do očí, keď som tam pred pár minútami stál a videl rozhádzané batohy študentov, ktorí cestovali na internáty. Obrovská tragédia, nevinní mladí ľudia, ktorí mali živoť pred sebou. Česť a odpočinutie večné pamiatke zosnulých a skoré uzdravenie zraneným!" Napísal vo svojom statuse Juraj Šeliga.

Monika Kozelová (OĽaNO)

"Úprimnú sústrasť rodinám obetí včerajšej nehody v centre Bratislavy, je mi to veľmi, veľmi ľúto." Napísala poslankyňa na sociálnej sieti.

Aktualizácia: Štyria mŕtvi študenti v Bratislave! Kollár i Čaputová vyjadrili rodinám sústrasť (FOTO)
Po tragickej nehode v centre Bratislavy je zatiaľ päť obetí a desať ľudí je vážne zranených. Na sociálnej sieti o tom informovala starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. "Staromestská ulica dnes platí za aroganciu tú najvyššiu... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Denisa Saková (Hlas-SD)

"Chcem vyjadrit úprimnú sústrasť rodinám obetí, ktorí zahynuli včera pri tragickej nehode na Zochovej ulici v Bratislave. Ďakujem všetkým záchranným zložkách, ktoré okamžite zasahovali na mieste nehody," vyhlásila bývalá ministerka vnútra Saková.

Robert Fico (Smer-SD)

"Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým nehody na zastávke MHD Zochova v Bratislave. Je strašné, keď kvôli absolútnej nezodpovednosti vodiča, ktorý sadol za volant pod vplyvom alkoholu, zahynú ľudia," napísal Robert Fico na sociálnej sieti.

Matovič navrhuje prísny trest: AUTO za ALKOHOL! Bez milosti
Už stačilo. Koľko ešte nevinných ľudí má zomrieť len preto, lebo nejaký ožratý Debo si myslí, že on to dá? Pýta sa to minister financií Igor Matovič na sociálnej sieti. A má aj návrh, ako takúto nezodpovednosť riešiť. Na zástavke Zochová som, tak... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Maroš Žilinka, Generálny prokurátor

K radu tých, ktorých sa dotkla tragédia piatich mŕtvych po nezmyselnej autonehode sa na svojej stránke na sociálnej sieti pridal aj genarálny prokurátor.

Roman Mikulec (OĽaNO)

"Je to naozaj neskutočná tragédia. Ja verím, že tí, čo v nemocnici bojujú o život ten boj vyhrajú. Ťažko sa mi o tom hovorí. Aj týmto spôsobom apelujem na vodičov, uvedomte si, že si sadáte s alkoholom za volant, vytvárate tým ťažkú zbraň na nevinných ľudí," povedal minister priamo na Zochovej ulici.

Peter Pellegrini (HLAS)

"Je strašné, ak nevinní ľudia prídu o život - o to strašnejšie, ak je táto tragédia zbytočná a zapríčinilo ju osobné zlyhanie niekoho iného. Je mi úprimne ľúto vyhasnutých mladých životov, ktoré mali ešte všetko pred sebou. Úprimnú sústrasť všetkým pozostalým a skoré uzdravenie všetkým zraneným."

Aktualizácia: Vinníkovi nehody namerali 1,6 promile! Obeťami sú študenti
Vinníkovi nočnej tragickej nehody v centre Bratislavy namerali približne 1,6 promile alkoholu v krvi, jeho spolujazdcovi jedno promile. Na mieste tragickej nehody to uviedol v pondelok ráno prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran. Okrem... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Strana SaS

"Bratislava sa dnes zobudila do smutného rána. Všetkým pozostalým, rodinám a priateľom obetí šialene nezodpovednej jazdy týmto vyjadrujeme našu najúprimnejšiu sústrasť. Zároveň želáme všetkým zraneným čo najrýchlejší návrat k bežnému životu," píšu predstavitelia SaS na sociálnej sieti.

Kondoluje aj svet

"S veľkým zármutkom sme prijali správu o tom, že tam je veľký počet zranených a tiež päť zomrelých, to nás naozaj zarmútilo," povedal minister zahraničných vecí ČR Jan Lipavský po stretnutí so slovenským rezortným kolegom Rastislavom Káčerom pre TASR.

Redakcia HD

Aj redakcia Hlavného denníka sa pridáva k tým, ktorí s ľútosťou prijali správu o tragickej nehode z noci na pondelok. Pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť. 

Nevhodné pre maloletých divákov! Nehodu zachytila kamera (VIDEO)
Celé Slovensko žije tragédiou, ktorá sa stala v nedeľu neskoro večer v centre Bratislavy. Samuel Migaľ z TV JOJ priniesol na sociálnej sieti video z osudného okamžiku, pri ktorom vyhasli životy. "Nehodu na zastávke zachytila bezpečnostná kamera!"... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik