Zachránil Matoviča pred odvolávaním: Po kolapse v parlamente je poslanec na JISke
01 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Meno 78-ročného poslanca Jána Kerekrétiho pozná Slovensko od štvrtka. V ten deň mali odvolávať ministra financií, no nestalo sa tak. Ján Kerekréti (OĽaNO) skolaboval a priamo v rokovacej sále sa ho ujala záchraka.

Problémy mal dlhšie

„Poslanec mal veľmi ťažký zdravotný atak. Na začiatku to vyzeralo veľmi zle. Našťastie, následne bol pri vedomí, ale nevieme, ako to dopadne,“ vyjadril sa predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) ešte v ten deň.

„V stredu sme s pánom poslancom obedovali pri jednom stole. Hovoril mi, že sa dlhší čas necíti dobre. Bol však taký poctivý, že nechcel ísť domov a sedel v parlamente až do večera,“ napísala v ten istý deň na sociálnej sieti poslankyňa Marcinková (SaS) a pridala prianie skorého uzdravenia.

Všetko šlo bokom

„Hneď tam boli prítomní poslanci aj naše kolegyne. Lekárka Horváthová aj pani Kavecká, ktorá je zdravotná sestra. Potom prišiel aj pán Raši z Hlasu, aj pán Urban z ĽSNS (obaja lekári, pozn. red.), ale aj ľudia zo Smeru. Tam sa odložilo všetko, všetci sa snažili pomôcť,“ popísal vypäté chvíle Peter Pollák mladší (OĽaNO). Kolegu Kerekrétiho si váži, pretože je podľa neho nekonfliktný a vie aj pochváliť. 

Marek Kurta: Markíza vie viac, ako odborníci
Marek Kurta (Republika) reaguje na diskusnú reláciu TV Markíza, kde sa odborníci zhodli na tom, kto rozhodne nestojí za sabotážou plynovodu Nord Stream. Markíza vie všetko "Na Markíze majú v tom už jasno. Ani svetoví odborníci nevedia, ako sa k... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Je stabilizovaný

„S poslankyňou Monikou Kaveckou, zdravotnou sestrou, sme v tej chvíli boli o poschodie nižšie, hneď sme však pribehli. A potom prišli aj ďalší zdravotníci z parlamentu. Kolegovi sme poskytli prvú pomoc, no už bol pri vedomí. Následne ho previezli do nemocnice,“ prezradila pre Plusku lekárka, poslankyňa Eva Horváthová (OĽaNO).

Podľa informácií Plusky by mal byť poslanec Kerekréti hospitalizovaný v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Po tejto udalosti parlament prerušil svoje rokovanie.

Správna kolegialita 

"Tvárou v tvár smrti sú všetky politické spory smiešnou epizódou. Túto pravdu života vo štvrtok videl každý poslanec priamo v sále. Janko, prajem skoré uzdravenie," vyjadril sa neskôr Juraj Šeliga (Za ľudí). Na jeho vyjadrenie na sociálnej sieti reagoval aj šéf komory záchranárov s tým, že záchranári sú tu aj pre tých, ktorí sa k nim nie vždy správajú tak, ako by sa patrilo.

Ján Baránek: Slovensko na 1. mieste
Apolitické zhromaždenie, ktoré pripravuje politológ Ján Baránek, bude mať zrejme veľký presah aj na politiku. Projekt Slovensko na 1. mieste je oddnes realitou. Prečo chodí do Prahy Veľa ľudí sa pýta, prečo politológ Ján Baránek chodí do Prahy a... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.