Marek Kurta: Markíza vie viac, ako odborníci
30 | 09 | 2022 I Eka Balašková

Marek Kurta (Republika) reaguje na diskusnú reláciu TV Markíza, kde sa odborníci zhodli na tom, kto rozhodne nestojí za sabotážou plynovodu Nord Stream.

Markíza vie všetko

"Na Markíze majú v tom už jasno. Ani svetoví odborníci nevedia, ako sa k sabotáži na plynovode vyjadriť, ale naše médiá už s určitosťou vedia, že kto by náhodol spájal incident s USA, tak je dezinformátor," konštatuje Marek Kurta vo svojom statuse.

Čudná logika

"Zatiaľ opatrne naznačujú, že za tým je samozrejme obvyklý podozrivý, teda Rusko. Lebo to dá rozum, že Rusi budú ničiť vlastný plynovod, keď by mohli kľudne zničiť ten nórsky, ktorý je o kúsok ďalej. A budú ho samozrejme ničiť deštrukciou náložmi, namiesto toho, aby proste stlačili Stop a ten plyn zastavili," poznamenáva Kurta.

Najnovšie stvárnenie Joea Bidena pripomína Johna Travoltu
Nikto nemôže zastaviť prezidenta Spojených štátov, ak sa vydá zlým smerom. Nezadržateľne sa stratil počas brífingu o katastrofe, kde poďakoval Federálnej agentúre pre núdzové situácie (FEMA) za jej prácu pri pomoci pri hurikáne Ian. "Joe Biden už... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Brigádnici v CIA

"Samozvaných "novinárov" je na Markíze škoda. Takí rozhľadení ľudia so superschopnosťami okamžite odhaliť príčinu i vinníka všetkého zla vo svete by mali pracovať minimálne v CIA. Vlastne, ono to vyzerá, že oni už pre CIA pracujú. Zatiaľ aspoň takto na brigádnicky úväzok," uzatvára politik.

Kde na to Kurta prišiel

V relácii Hoax týždňa diskutovali s moderátorom Martinom Prôčkom odborníci (riaditeľka Situačného centra bezpečnostnej rady Iveta Kupková, riaditeľka centra demokracie a odolnosti zo spoločnosti GLOBSEC Dominika Hajdu a expert na informačnú bezpečnosť Tomáš Kriššák) o videu zo sociálnych sietí. Video sa snaží navodiť dojem, že za haváriou plynovodu Nord Stream sú Spojené štáty americké. Vo videu americký prezident Joe Biden hovorí, že nebude žiaden Nord Stream 2. Dominika Hajdu vysvetľuje, že video nie je aktuálne - vzniklo údajne niekedy vo februári..

Belousovová: Robíte si z voličov bláznov
Anna Belousovová (NaS) pozorne sledovala štvrtkové odvolávanie ministra financií, ktoré iniciovali opoziční poslanci spoločne s SaS. Zvlášť reagovala na lavírovanie Tomáša Tarabu medzi opozíciou a koalíciou. Odvoláva sa premiér Sulík... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.