Taraba: Kauza Haščák sa skončila fiaskom. A nie je prvá
01 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Tomáš Taraba (Život-národná strana) spoločne s Robertom Ficom (Smer-SD) zvolávajú mimoriadnu schôdzu NR SR. Tá by sa mala zaoberať Úradom špeciálnej prokuratúry.

Toto by sa stávať nemalo

"Je totálne fiasko a hanba keď elitná špecializovaná prokuratúra a elitní vyšetrovatelia naháňajú za peniaze daňových poplatníkov človeka, robia to opakovane a potom im to sudca hodí do koša s poznámkou, že spravili závažné procesné chyby. Ak takúto fušerinu urobia pri verejne známom človeku ako to asi vyzerá pri bežných ľuďoch, ktorí nemajú pozornosť médií?" Kritizuje konanie ÚŠP poslanec Taraba.

Porušujú zákony

"Špecializovaná prokuratúra ukazuje, že svojou prácou je nástrojom porušovania zákonov a Ústavy ako ukazujú nálezy Ústavného súdu a aj tento prípad. Aj preto spolu s Robertom Ficom zvolávame mimoriadnu schôdzu parlamentu, aby sa prestal štát prizerať na túto svojvôľu, ktorá vyskakuje už príliš často. Kauza Haščák sa skončila presne rovnakým fiaskom ako kauza Pčolinský," upozorňuje Taraba.

Becík prirovnáva Slovensko k Titanicu: A kapitán ani len netuší, čo ďalej
Branislav Becík (Hlas-SD), starosta Dvorov nad Žitavou je známy svojou priamou kritikou vlády Eduarda Hegera. Či už v oblasti pôdohospodárstva, alebo prístupu k samosprávam. Aktuálne tvrdí, že Slovensko je Titanic. Vláda babrákov a amatérov "Keď... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Prípad Haščák

O nezrovnalostiach v prípade Jaroslava Haščáka, majiteľa Penty, totiž prehovorili aj jeho obhajcovia. Tí okrem iného upozornili na pokusy ÚŠP spraviť z neho kajúcnika. 

"Pokladáme za symptomatické, že stanovisko ÚŠP je vlastne vyjadrením prokurátorov JUDr. Lipšica a JUDr. Repu. Už pre 15 mesiacmi sme totiž orgánom prokuratúry zaslali podanie, v ktorom poukazujeme na fakt, že ráno dňa 2.12.2020 ten PRVÝ (ešte ako advokát) zaslal Haščákovej blízkej osobe esemesku, ktorá sa dala pochopiť len ako ponuka na kajúcnickú spoluprácu od toho DRUHÉHO. Ponuka znie takto: „ak by SH začal spolupracovať do korupcie v politike“, tak „by s tým mohol vyjsť s čo najmiernejším následkom"," vyjadrili sa Haščákovi advokáti.

Obhajcovia Haščáka o Lipšicovi: ŠKANDÁL! Ponúkol kajúcnickú spoluprácu
Jaroslav Hačšák pred dvoma rokmi strávil v kolúznej väzbe niekoľko mesiacov, za čo sa mu nedávno ospravedlnilo Ministerstvo spravodlivosti. K celej veci sa vyjadrili aj jeho obhajcovia a Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Repa... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik