Heger sa dušuje: Aj keď EÚ na Slovensko kašle, ja nedopustím, aby naša ekonomika skolabovala!
01 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Premiér Eduard Heger (OĽANO) ubezpečil, že vláda nedopustí, aby slovenská ekonomika v dôsledku energetickej krízy skolabovala.

EÚ na Slovensko kašle

V diskusnej relácii Sobotné dialógy zdôraznil, že ak EÚ nepomôže Slovensku uvoľnením nevyčerpaných eurofondov alebo dobrovoľným prerozdelením výnosov z mimoriadneho zdanenia ziskov energetických spoločností, Slovensko má pripravený plán B. A to v podobe znárodnenia na Slovensku vyrobenej elektriny.

Predseda vlády zopakoval, že prijaté opatrenia na riešenie vysokých cien energií ministrami EÚ nie sú dostatočné, keďže Slovensko nebude profitovať z tejto pomoci.

Prezidentkine vyhlásenie pod paľbou! Takú odozvu určite nečakala
Zuzana Čaputová zverejnila na sociálnej sieti spoločné vyhlásenie prezidentky Slovenskej republiky, predsedu Národnej rady Slovenskej republiky a predsedu vlády Slovenskej republiky k snahe Ruska nelegálne anektovať časť ukrajinského územia. Vy nie... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Elektrickú energiu si budeme musieť ponechať

"Všetkým európskym krajinám som musel povedať, že ak nebude pomoc z Bruselu, elektrickú energiu si budeme musieť ponechať na Slovensku," podotkol. Výnosy z mimoriadneho zdanenia ziskov energetických spoločností totiž podľa neho skončia najmä v Nemecku.

Slovensko sa môže dohodnúť na dobrovoľnom prerozdelení výnosov z mimoriadneho zdanenia.

"Preto som volal s nemeckým kancelárom a jasne som povedal, že sú dve možnosti. Buď budú schopní na svojom trhu zdaniť firmy a pošlú nám nadmerný profit, alebo im v opačnom prípade nebudeme schopní poslať našu elektrickú energiu," podotkol premiér v relácii.

Premiér zopakoval, že ceny energií sú do konca roka zastropované a regulované budú aj na ďalší rok. Ohrozeným skupinám obyvateľstva, ktorých sa nárast cien výrazne dotkne, avizuje adresnú pomoc.

OĽaNO jednoznačne: My sa nikdy nevzdáme!
Oligarchom veľmi vadíme, no my sa nikdy nevzdáme! Takto sa "vyhráža" vládnuce hnutie OĽaNO na svojej stránke na sociálnej sieti. "Dvanásť rokov ničili Slovensko, uniesli náš štát a odovzdali ho do rúk bossa nitrianskej mafie. Smer, Hlas a... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik