Prezidentkine vyhlásenie pod paľbou! Takú odozvu určite nečakala
01 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Zuzana Čaputová zverejnila na sociálnej sieti spoločné vyhlásenie prezidentky Slovenskej republiky, predsedu Národnej rady Slovenskej republiky a predsedu vlády Slovenskej republiky k snahe Ruska nelegálne anektovať časť ukrajinského územia. Vy nie ste naša prezidentka ale americká bábka! Odkazujú jej Slováci.

„Dôrazne odsudzujeme snahu Ruskej federácie nelegálne anektovať časti ukrajinského územia. Tieto oblasti boli Ukrajine násilne zabraté vojenskou agresiou zo strany Ruska, ktoré tak hrubo porušilo Chartu OSN, všetky základné princípy medzinárodného práva a spôsobilo obrovské ľudské a materiálne škody," uvádza sa vo vyhlásení.

"Výsledky pseudo referend, ktoré na okupovanom území Ruská federácia zorganizovala pod hlavňami pušiek, nemajú žiaden platný právny účinok. Sú len nelegitímnou snahou zakryť akt agresie a nemôžu byť akceptované. Moskva takto podkopáva úsilie o dosiahnutie mieru, cielene eskaluje situáciu a snaží sa medzinárodné spoločenstvo zastrašiť a odradiť od ďalšej podpory Ukrajiny v jej spravodlivom obrannom boji. Ak by sme ako Slovensko tieto kroky Ruska akceptovali, popreli by sme základné princípy, na ktorých je založená naša vlastná suverenita a teritoriálna integrita.

Zdôrazňujeme, že Slovenská republika uznáva Ukrajinu ako nezávislý, suverénny a zvrchovaný štát, ktorý je kandidátom na členstvo v Európskej únii, a ktorého územná celistvosť v medzinárodne uznaných hraniciach je nespochybniteľná,“ hovorí vyhlásenie.

Odkaz Milana Uhríka

"Radšej keby ste sa venovali referendám na Slovensku. Sabotujete jedno za druhým. Demokracia ako v Afrike. Na nekonečné moralizovanie, na to by vás všetkých bolo. Ale vypočuť aspoň raz vôľu vlastných občanov, to ani za svet," reagoval europoslanec priamo pod prezidentkyným statusom.

A kontrovali mu aj mnohí Slováci a dokonca aj Česi.

Patricia Majerova: "My nemáme prezidentku,táto pani kašle na nás jej je to je jedno ako žijeme,stále rieši len Ukrajinu ale čo my,energie stúpajú z čoho budem žiť ak to pôjde takto ďalej,"

Gabriela: "Si myslím ze už má rezervovane miestečko nie kde za veľkou mlákou."

Máte tam stejný dobytek jak u nás, odkazujú Česi

Češka Pavlína prirovnala dianie na Slovensku k tomu v Česku: "Máte tam stejný dobytek jak u nás."

Ingrid z Česka dodala: "Tak tak, můžou si podat ruce. A nejlip když všichni za ty ruce odtahnou na Ukrajinu! Poradíme si bez nich lip. Jen Ukrajinci je budou muset živit."

Michal Nemček: "Oni majú od boha šťastie že Slováci sú taký mierumilovný a zdržanlivý ľudia. V inom štáte by už bol parlament v plameňoch a tí proamerický idioti by sedeli vo väzení. Ale hold sme na Slovensku takže tu sa nič také konať nebude a my obyčajní ľudia sa môžeme iba pozerať ako nám krásne v TV zase budú tlačiť tie svoje omáčky."

Lukáš Havran Sedmák: "Nie je to naša prezidentka ale americká bábka a my tu taký odpad nechceme!"

Koniec vojny sa odkladá
USA pomôžu Ukrajine vrátiť jej územia. Spojené štáty budú aj naďalej podporovať snahy Ukrajiny o opätovné získanie kontroly nad územiami, ktoré obsadilo Rusko.Tak reagoval americký prezident Joe Biden na pokusy Ruska o anektovanie časti Ukrajiny... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik