Právnička Laššáková: Igor Matovič buď klame, alebo jeho "naši ľudia," ovládli súdnictvo
02 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Ústavná právnička Judita Laššáková je z ministra financií tento krát v rozpakoch. Vo svojom videu tvrdí, že Igor Matovič (OĽaNO), minister financií buď klame, alebo jeho "naši ľudia," ovládli súdnictvo.

O zaujatosti sudcu

"Ústavný súd rozhodol, že pán Kliment je zaujatý. Odpoveď pána Klimenta: "Nie, nie som! Ústavný súd klame!" Toľko k dôvere v Ústavný súd, ako k inštitúcii, keď už ani sudca Najvyššieho súdu nedokáže prijať jeho uznesenie a správať sa podľa neho," konštatuje Laššáková. 

Obhajcovia Haščáka o Lipšicovi: ŠKANDÁL! Ponúkol kajúcnickú spoluprácu
Jaroslav Hačšák pred dvoma rokmi strávil v kolúznej väzbe niekoľko mesiacov, za čo sa mu nedávno ospravedlnilo Ministerstvo spravodlivosti. K celej veci sa vyjadrili aj jeho obhajcovia a Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Repa... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Mega kauza Haščák

"Podľa niektorých médií je to najväčší oligarcha, najväčší zločinec. Mediálne zatknutý. Ako to skončilo? Slovenská republika sa musela pánovi Haščákovi ospravedlniť." Právnička jedným dychom ďakuje pánovi Dostálovi, že toto ospravedlnenie podpísal, pretože nám ušetril 16 miliónov. A máme tu ďalšieho, tentoraz prokurátora Repu, čo "neurobil chybu".

Matovič to dal na Fidela Castra

"Postavil sa k rečníckemu pultu v pléne Národnej rady a šiel jednu vec za druhou. Minister nemá poslaneckú imunitu. Všetko, čo tam on povedal by malo byť preverené políciou, OČTK a mali by sa z toho vyvodiť dôsledky," upozorňuje Laššáková a pýta sa, či nám nenapadlo, prečo ešte NAKA nenabehla k Igorovi Matovičovi minimálne, ako k svedkovi. A tu vidí dve možnosti. 

"Buď má prokuratúra zviazané ruky a je politicky riadená, alebo už aj prokuratúra vie, že Igor Matovič klame," hovorí Laššáková. Ktorá možnosť je reálna, keď Laššáková pripomína, že Matovič nikdy neklamal, viď vila v Cannes, alebo ten pravdovravný Matovič zviazal ruky prokuratúre.

Matovič reaguje na otvorený list novinárov: KLAMETE ľuďom!
Minister financii Igor Matovič na sociálnej sieti reagoval na vyhlásenie šéfredaktorov, ktorí odmietajú jeho útoky. Nepáčia sa im Matovičove slová Pod vyhlásenie sa podpísali šéfredaktori SME, DenníkaN, Aktualít, ale aj spravodajstva štyroch... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Pôžička samosprávam

Laššáková je zvedavá, ako sa budú obecní, mestskí, ale aj krajskí poslanci vysporadúvať s tým, že štát vzal samosprávam peniaze. 

"Mišo Kaliňák (hovorca ZMOS, pozn. red.) povedal, že kým v zahraničí štáty počas covidu samosprávy dotovali, tak na Slovensku štát peniaze poskytol ako pôžičku. Bola to čistá pomsta - nechceme dať smeráckym starostom a primátorom, tak nedáme nikomu," vysvetľuje Laššáková postup matovičovsko-hegerovskej vlády. 

Predsa len aj k NordStreamu...

"Na Slovensku máme teraz paniku, že ako prežijeme túto zimu. Táto nebude taká strašná, ako tá nasledujúca. Môžeme však pokojne spávať, pretože podľa ministra financií vláda prevedie Slovensko cez energetickú krízu rovnako, ako cez pandémiu, Tešíte sa?" kladie Laššáková rečnícku otázku a upozorňuje na Matovičovo tvrdenie, že vývoj na Slovensku závisí od riešení, ktoré navrhne EÚ. 

Marek Kurta: Markíza vie viac, ako odborníci
Marek Kurta (Republika) reaguje na diskusnú reláciu TV Markíza, kde sa odborníci zhodli na tom, kto rozhodne nestojí za sabotážou plynovodu Nord Stream. Markíza vie všetko "Na Markíze majú v tom už jasno. Ani svetoví odborníci nevedia, ako sa k... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik