Policajti sa činili: Až 4025 dychových skúšok za týždeň
01 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Polícia v Trnavskom kraji vykonala za minulý týždeň (19. - 25. 9.) 4025 dychových skúšok na alkohol. Je to však o 206 menej ako týždeň predtým.

TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Ako doplnila, 35 z nich bolo s pozitívnym výsledkom.

"To je o jedného viac ako týždeň predtým. Z nich bolo 8 vodičov a 27 cyklistov, čo predstavuje pri vodičoch pokles o piatich a pri cyklistoch nárast o šiestich. Dvaja vodiči sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Antalová.

Policajti zaevidovali 39 škodových udalostí a 33 dopravných nehôd. "Za uplynulý týždeň neevidujeme v rámci Trnavského kraja žiadnu smrteľnú dopravnú nehodu. Traja účastníci dopravnej nehody utrpeli ťažké zranenie a 14 osôb sa zranilo ľahko. Pri troch dopravných nehodách asistoval alkohol," povedala krajská policajná hovorkyňa.

Hirman o energetickej kríze: Objektívne povedané, žiadne riešenie nemáme
Minister hospodárstva Karel Hirman hlasoval proti návrhom riešenia energetickej krízy. Rokovalo sa o nich v Bruseli a podľa jeho slov štáty hlasovali aj z dôvodu solidarity - „Keď už bol na stole, tak to schválme.“ Máme vysoké očakávania „To, čo... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik