Bekmatov hľadá ruských agentov. Nie však tam, kde mainstream
01 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Stále viac politikov, ako v EÚ, tak aj u nás, nesúhlasí so sankciami voči Rusku. Najnovšie sa medzi nich zaradil aj Artur Bekmatov (Socialiti.sk).

Jednomyseľné schválenie

Európska komisia (EK) v stredu predložila návrh ďalšieho súboru sankcií voči Rusku v reakcii na jeho inváziu na Ukrajinu. Zahŕňa okrem iného právny základ pre cenový strop na dovoz ropy, ako aj ďalšie dovozné obmedzenia v hodnote sedem miliárd eur, oznámila predsedníčka EK Ursula von der Leyenová. O návrhu teraz budú rokovať členské štáty EÚ, rozhodnúť musia jednomyseľne, informovali sme pred pár dňami.

Maďari vyzývajú Slovensko: Nepodporte nový balík sankcií EÚ voči Rusku
Budapešť nemôže podporiť plánované ôsme kolo sankcií Európskej únie proti Rusku za jeho inváziu na Ukrajinu, ak bude obsahovať energetické sankcie. Podľa servera Origo.hu to uviedol vo štvrtok šéf úradu vlády Gergely Gulyás, informuje spravodajca... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Odpor aj v zahraničí

Zvlášť Maďarsko pod taktovkou Viktora Orbána sa zdráha nie len že prijať balík ďalších sankcií, ale vyzýva aj Slovensko, aby odmietlo to, čo nám všetkým podľa neho v konečnom dôsledku škodí. Veľké ekonomické problémy čakajú aj Česko, kde sa uskutočnilo niekoľko demonštrácií, rakúska metropola sa pripravuje na možnosť lockdownu ako dôsledku výpadku energií.

Na Slovensku opozícia

Opoziční politici Robert Fico (Smer-SD), Peter Pellegrini (Hlas-SD) alebo Andrej Danko (SNS) sa už niekoľkokrát nechali počuť, že sankcie voči Rusku je nutné minimálne prehodnotiť. Na nekompetentnosť vlády v tejto oblasti už otvorene poukazujú aj samosprávy, aktuálne Branislav Becík, starosta obce Dvory nad Žitavou.

Becík prirovnáva Slovensko k Titanicu: A kapitán ani len netuší, čo ďalej
Branislav Becík (Hlas-SD), starosta Dvorov nad Žitavou je známy svojou priamou kritikou vlády Eduarda Hegera. Či už v oblasti pôdohospodárstva, alebo prístupu k samosprávam. Aktuálne tvrdí, že Slovensko je Titanic. Vláda babrákov a amatérov "Keď... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Čo by teda spravil konkrétne Bekmatov?

"Nepochybujem, o dopadoch sankcií na Rusko samotné, no keď sledujem, do akých kolosálnych problémov priviedli Európu, tak by som ich premenoval z protiruských na protieurópske a ruských agentov by som nehľadal medzi akademikmi či aktivistami, ale medzi európskymi politickými špičkami," pridáva sa Bekmatov k tým, čo o účinnosti sankcií pochybujú.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik