Opozícia sa zhodla: Absolútny diletant Mikulec riadi absolútne neschopnú políciu
27 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

"Dobrý den, policie České republiky, předložte své doklady." Tento pozdrav, spojený s nútenou zastávkou na slovensko-českej hranici, budú minimálne desať dní počúvať všetci cestujúci do Česka. Dôvod je prostý: sme síce spoločne v schengenskom priestore bez hraničných kontrol, ale máme vo funkcii ministra vnútra absolútneho diletanta, skonštatoval na sociálnej sieti opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok. A rovnaký názor s ním zdieľa aj národniarka Anna Belousovová. Zruinovamé Slovensko má o problém viac, upozorňuje.

Neschopný minister, neschopná polícia

Belousovová prízvukuje, že až potom, čo Česko zaviedlo kontroly na hraniciach so Slovenskom, sme sa dozvedeli, že :

- počet nelegálnych migrantov cez naše územie výrazne vzrástol. Tranzit migrantov cez naše územie je mnohonásobne vyšší ako v kritickom roku 2015!!!

- polícia SR rieši na politickú objednávku opozíciu a boj s ruskou propagandou a neplní si základné povinnosti, ktorými sú ochrana vnútornej a vonkajšej bezpečnosti občanov a územia Slovenska.

- migranti sa na naše územie dostávajú hlavne z Maďarska a Ukrajiny.

R. Fico apeluje na mier, upozorňuje na dôsledky vojny na Ukrajine
Priestor na obnovenie mieru sa nemôže zmenšovať, dlhotrvajúca vojna na Ukrajine bude mať ďalekosiahle následky. Skonštatoval to predseda Smeru-SD Robert Fico počas diskusie v Národnej rade (NR) SR k prístupovým protokolom Fínska a Švédska do NATO.... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

V tom jej pritakáva aj hlasák. "Hraničné kontroly zaviedla česká strana z jednoduchého dôvodu. Ilegálna migrácia v Českej republike stúpla medziročne o 1200 percent. Na rozdiel od Slovenska, Česko nie je hraničnou krajinou Schengenu. To našou povinnosťou je strážiť schengenskú hranicu s Ukrajinou, a zjavne to totálne nezvládame.

Úplne konkrétne to teda nezvláda polícia, za ktorú nesie politickú zodpovednosť Roman Mikulec. Ale kto by už mal čas venovať sa bežnej práci, keď musí manipulovať vyšetrovania a rozdávať štátne zákazky kamarátom OĽaNO, že?" hovorí Šutaj Eštok.

Vojna na Ukrajine zintenzívnila spoluprácu armád V4
Armády krajín V4 od začiatku vojny na Ukrajine ešte zintenzívnili svoju spoluprácu. Netýka sa to len priamej vojenskej pomoci tejto krajine, ale aj spolupráce v oblasti spoločných cvičení, zbrojárskej výroby a tiež mierových misií, na ktorých sa... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Je najvyšší čas porúčať sa z funkcie

Podľa poslanca bol Mikulec už šesťkrát v parlamente odvolávaný pre mimoriadne vážne kauzy: zneužívanie polície na politický boj, korupciu a klientelizmus, i za dokázané a opakované porušenia zákona.

"Tieto kauzy zakryli mnohým podstatu, prečo sa Mikulec nikdy nemal stať ministrom vnútra: pretože je úplne neschopný. Teraz vďaka jeho neschopnosti máme medzinárodnú hanbu a všetci Slováci si ju odskáču na českých hraničných priechodoch. Je najvyšší čas porúčať sa z funkcie," vyzýva Šutaj Eštok.

Ďalší hoax sa stal pravdou

"Keď na začiatku vojnového konfliktu na Ukrajine ľudia so zdravým rozumom upozorňovali na toto riziko, boli médiami, políciou a ďalšími nadšenými vítačmi označovaní za ruských trollov a hoaxerov," spomína národniarka.

Dodáva, že potom, čo nám Česi zavreli hranice, sa další hoax stal pravdou.

Ďalšie Mikulcove zlyhanie?!
Zavádzanie hraničných kontrol je potrebné prerokovať na úrovni Európskej únie. Hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Zuzana Eliášová to uviedla v reakcii na informácie, že Česká republika z dôvodu zvýšenej nelegálnej migrácie dočasne obnoví... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Zlyhanie médií

"Fakt, že sa slovenská verejnosť dozvedela o ďalšom fatálnom zlyhaní tejto vlády len na základe uzavretia hraníc s Českom, je jasným dôkazom zlyhania médií a základných princípov demokracie," prízvukuje Belousovová.

Mediá stredného prúdu sa podľa nej zamlčovaním pravdy priamo zúčastňujú na budovaní potemkinovskej dediny a rozvrate štátu.

Zruinovamé Slovensko má podľa Belousovovej o problém viacej. Pričom o obrovský problém viac!!! Kto sa postará o bezpečnosť našich občanov?! Máme sa sami vyzbrojovať? A uťahovať si opasky už nielen na úkor dotovania vojny na Ukrajine, ale aj utečencov?! Dokedy?, pýta sa politička.

"Vážení, nastal čas si uvedomiť, že naše životy nie sú kino, ani divadlo a my v ňom nie sme diváci. Začnime si svoje osudy režírovať sami!!! Slovensko musí byť na prvom mieste," uzavrela Belousovová.

Karol Lovaš: Slovensko sa stáva synonymom babráctva a neúspechu
Čo na to Slovensko? Polícia Českej republiky začne od polnoci zo stredy na štvrtok vykonávať kontroly po celej dĺžke štátnej hranice so Slovenskom. Presne na 27 bývalých hraničných priechodoch. Tie zahŕňajú 17 cestných priechodov, sedem... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik