Europoslanci sa spojili: Šialená európska samovražda musí skončiť! (VIDEO)
27 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Musí to skončiť! Milan Uhrík a Milan Mazurek zo strany Republika sa v pondelok 26. septembra zúčastnili v nemeckom Bundestagu na spoločných štvorstranných konzultáciách s partnerskými politickými stranami z Nemecka, Belgicka a Poľska. Spoločne žiadajú zrušenie protiruských energetických sankcií.

Spájajú sily proti sankciám

Nemecká Alternatíva pre Nemecko (AfD), belgická Vlaams Belang (Flámsky záujem), poľská Konfederacja (Korwin) a slovenská Republika spoločne požadujú zrušenie protiruských energetických sankcií, ktoré likvidujú slovenské a európske firmy, a hlavne ruinujú slovenské domácnosti.

"Spájame sily s normálnymi Nemcami, Poliakmi a Belgičanmi a žiadame zrušenie nezmyselných energetických sankcií," vysvetľuje vo videu europoslanec Milan Uhrík.

Dodáva, že nie sme v Európe sami. "Odpor ľudí silnie, európske národy sa prebúdzajú! Šialená európska samovražda musí skončiť!"

Orbán: Maďarské rodiny ochránime, aj bez financií z Bruselu
Západ je na strane vojny, Maďarsko na strane mieru. Okrem tej rusko-ukrajinskej prebieha aj dezinformačná vojna. Zrušenie sankcií by prinieslo pokles cien o polovicu. Keď v Bruseli dôjdu argumenty, hovoria o porušovaní „európskych hodnôt“. Aj o... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Politika EÚ nie je v prospech Európy

Zástupcovia zúčastnených európskych národov sa podľa Milana Mazureka zhodli na tom, že súčasná európska politika, politika predstaviteľov Európskej únie, ničí európske národy, oberá Európanov o ich slobodu a berie im šancu na normálnu prosperujúcu budúcnosť.

Preto sa zhodli na tom, že takáto politika musí skončiť, a že vlastenecké, národné, hrdé politické strany a hnutia musia po celej Európe na dosiahnutí týchto cieľov spolupracovať.

Milan Uhrík pripomenul, že Republika, AfD, Vlaams Belang a Konfederacja nie sú s týmito návrhmi v Európe sami. Taktiež nie sú sami v odmietaní masovej imigrácie, nezmyselnej zelenej politiky a šialenej genderovej ideológie. Takýchto strán, politikov a ľudí sú v celej Európe milióny.

Rozdelená Európa

Jeho slová potvrdzujú postoje Maďarska a najnovšie aj výsledky volieb v Taliansku. Taliansky krok doprava otriasol európskymi politickými elitami. 

Nová premiérka Giorgia Meloniová sa chystá v úrade deklarovať „Bránime Boha, krajinu a rodinu“ postavené na odpore voči rodovej ideológii a LGBT loby spolu s podporou silných hraníc a ukončením neobmedzenej masovej migrácie.

Len pred nedávnom mal poľský premiér Mateusz Morawiecki otázku. "Je toto Európa, akú chceme? ... Že eurokrati v Bruseli diktujú, aká má byť vláda?" Označil za „škandalózne“ vyjadrenia predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej, že EÚ má „nástroje“ na to, aby sa vysporiadala s členským štátom, ak veci „pôjdu zložitým smerom".

Bruselské elity sa trasú pred Meloniovou: Najnebezpečnejšia žena v Európe!
Taliansky krok doprava otriasa európskymi politickými elitami! Giorgia Meloniová bola v pondelok 26.9. potvrdená ako prvá talianska premiérka. Stredopravá líderka sa chystá v úrade deklarovať „Bránime Boha, krajinu a rodinu“ postavené na odpore... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Aj podľa maďarského premiéra Viktora Orbána sú príčinou problémov sankcie, ktoré sa zaviedli kvôli vojne. Tie stoja za drastickým nárastom cien enregií a môžu za to brusselské politickcé rozhodnutia. Pripomenul, že v júni 2022 bola v Bruseli prijatá sankcia za dodávku ropy a na program rokovania bola zaradená sankcia za nákup zemného plynu, čím sa cena plynu v priebehu jedného mesiaca zdvojnásobila a následne strojnásobila. To isté sa stalo na trhu s elektrinou, dodal. 

Čaká nás ôsme kolo sankcií?

EÚ uvalila na Rusko sedem vĺn sankcií a aktuálne sa vyhráža ôsmym kolom sankcií. Okrem obmedzovania štandardnej ekonomickej spolupráce, faktického zákazu cestovania pre ruských občanov (neudeľovanie víz), zákazu sledovania ruských televíznych kanálov a zmrazovania ruského majetku v západnej Európe sa EÚ snaží priškrtiť toky lacných energetických komodít z Ruska, od čoho si sľubuje, že tým ekonomicky zruinuje Moskvu. Brusel pritom popiera negatívny účinok sankcií na európsku ekonomiku a tvrdí, že za energetickú krízu je vinné Rusko.

Po Maďarsku už aj Poľsko: JE TOTO Európa, akú chceme?
Je toto Európa, akú chceme? ... Že eurokrati v Bruseli diktujú, aká má byť vláda? Toto sa verejne pýta poľský premiér Mateusz Morawiecki. Označil za „škandalózne“ vyjadrenia predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej, že EÚ má... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik