Bruselské elity sa trasú pred Meloniovou: Najnebezpečnejšia žena v Európe!
26 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Taliansky krok doprava otriasa európskymi politickými elitami! Giorgia Meloniová bola v pondelok 26.9. potvrdená ako prvá talianska premiérka. Stredopravá líderka sa chystá v úrade deklarovať „Bránime Boha, krajinu a rodinu“ postavené na odpore voči rodovej ideológii a LGBT loby spolu s podporou silných hraníc a ukončením neobmedzenej masovej migrácie, informuje portál Breitbart.

Ďakujem, Taliansko

Meloniová prehovorila vo víťaznom prejave umierneným, zjednocujúcim tónom a poznamenala, že Taliani boli konečne schopní jasne určiť, kto im má vládnuť a akým smerom sa chcú uberať v rozpore s elitami establishmentu.

"Taliani vyslali jasný odkaz v prospech pravicovej vlády vedenej Bratmi Talianska," povedala novinárom v Ríme a zdvihla ceduľu s nápisom "Ďakujem, Taliansko."

To všetko poslalo veľkú časť Európy do politickej vývrtky

Podpredsedníčka Európskeho parlamentu Katharina Barleyová zo sociálnych demokratov nemeckého kancelára Olafa Scholza označila víťazstvo Meloniovej za „znepokojivé“ vzhľadom na jej spojenie s maďarským vodcom Viktorom Orbánom a bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

"Jej predvolebná reč pre Európu nemôže zakryť skutočnosť, že predstavuje nebezpečenstvo pre konštruktívne spolužitie v Európe," citoval ju nemecký denník WELT.

Giorgia Meloniová - Trójsky kôň Putina spolu s Orbánom?
Líderka krajnej pravice Giorgia Meloniová je pripravená riadiť Taliansko. V roku 2008 sa Giorgia Meloniová vo veku 31 rokov stala najmladšou talianskou ministerkou v histórii, ktorú do portfólia mládeže a športu vymenoval Silvio Berlusconi.... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Boja sa, že by mohla splniť sľuby

„Bojím sa neschopnosti, nie fašistickej hrozby,“ povedal Roberto D'Alimonte, profesor politológie na súkromnej univerzite LUISS v Ríme. "Nič neriadila." Zabudol však spomenúť, že Meloniová pred desiatimi rokmi v poslednej Berlusconiho vláde slúžila ako ministerka pre mládež.

Profesor Gianluca Passarrelli z rímskej univerzity Sapienza pre BBC povedal, že dúfa, že sa nová premiérka vyhne rozkolísaniu európskej lode a zameria sa na inú politiku. No skôr vyjadril strach, že by mohla splniť sľuby, na základe ktorých bola zvolená, a varoval: „Myslím si, že uvidíme viac obmedzení občianskych práv a politiky týkajúce sa LGBT a imigrantov."

Španielsky minister zahraničných vecí José Manuel Albares zo Socialistickej strany zaujal dôraznejší prístup a povedal, že „populizmus vždy končí katastrofou“. "Je to chvíľa neistoty a vo chvíľach neistoty populizmus vždy nadobudne dôležitosť a vždy skončí rovnakým spôsobom: katastrofou," povedal pre španielsku tlač.

Nemecký časopis Stern dal na svoju titulnú stranu fotografiou Meloniovej a veľavravný titulok: „Najnebezpečnejšia žena v Európe“.

Ak sa veci vyvinú zložitým smerom...

Financial Times len minulý týždeň informovali , že šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová zaradila Rím do jedného vreca s Budapešťou a Varšavou. Taliansko, Maďarsko a Polsko sa vraj vspierajú túžbe EÚ riadiť celú Európu bez výnimky. 

Len prednedávnom mal poľský premiér Mateusz Morawiecki otázku. "Je toto Európa, akú chceme? ... Že eurokrati v Bruseli diktujú, aká má byť vláda?" Označil za „škandalózne“ vyjadrenia predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej, že EÚ má „nástroje“ na to, aby sa vysporiadala s členským štátom, ak veci „pôjdu zložitým smerom".

"Ak sa veci vyvinú zložitým smerom," odpovedala Leyenová na otázku o talianskych voľbách, "hovorila som o Maďarsku a Poľsku, máme nástroje." Išlo o odkaz na spory v oblasti právneho štátu a zmrazenie financovania, ktoré obe krajiny zažili.

Po Maďarsku už aj Poľsko: JE TOTO Európa, akú chceme?
Je toto Európa, akú chceme? ... Že eurokrati v Bruseli diktujú, aká má byť vláda? Toto sa verejne pýta poľský premiér Mateusz Morawiecki. Označil za „škandalózne“ vyjadrenia predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej, že EÚ má... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Pobúrenie v Ríme

Naznačená hrozba vyvolala pobúrenie v Ríme, najmä medzi politickou pravicou v strede a online v kruhoch MIGA („Make Italy Great Again“), kde bola von der Leyenová obvinená zo zasahovania do volieb.

Taliansko trpí nekontrolovateľnou infláciou, zatiaľ čo túto zimu hrozí energetická kríza spojená s konfliktom na Ukrajine.

Talianska ekonomika, tretia najväčšia v eurozóne, je tiež zaťažená dlhom vo výške 150 percent hrubého domáceho produktu.

Napriek tomu, že jej oponenti v Taliansku aj mimo neho vzdychajú, je Meloniová povinná konať, aby zabezpečila ekonomickú budúcnosť krajiny, a to aj napriek tomu, čo kritici tvrdia, že je jej základom euroskeptické presvedčenie.

Taliansko: Predčasné voľby vyhral pravicový blok
Víťazom nedeľňajších predčasných parlamentných volieb v Taliansku sa stal pravicový blok vedený nacionalistickou a krajne pravicovou stranou Bratia Talianska (FdI). Vyplýva to z exit pollov, ktoré po zatvorení volebných miestností o 23.00 h SELČ... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pravicoví politici víťazstvo privítali

Európske pravé krídlo sa naopak z víťazstva Giorgie Meloniovej v talianskych voľbách teší, informuje Politico. Poľský premiér Mateusz Morawiecki, ktorý je v spore s Bruselom, Meloni zablahoželal.

Balázs Orbán, blízky spolupracovník maďarského premiéra Viktora Orbána, na Twitteri zablahoželal Melonimu, Matteovi Salvinimu i Silviovi Berlusconimu, ktorých strany majú vytvoriť pravicovú alianciu na vrchole talianskej vlády: „V týchto ťažkých časoch viac ako kedykoľvek predtým potrebujeme priateľov, ktorí zdieľajú spoločnú víziu a prístup k európskym výzvam.

Tieto poznámky prichádzajú po tom, čo predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová minulý týždeň varovala pred potenciálnym obratom Talianska doprava a uviedla, že EÚ bude pripravená spolupracovať s demokratickými vládami a má nástroje, ktoré by mohla použiť, ak by „veci šli zložitým smerom“. v Maďarsku a Poľsku. Išlo o jasný odkaz na schopnosť Komisie znížiť finančné prostriedky pridelené vládam EÚ, keď sa usúdi, že porušujú zásady právneho štátu.

Referendá na Donbase sú platné!
Referendá o vstupe DĽR a LĽR do Ruska uznali za platné. Predsedníčka ústrednej volebnej komisie Luhanskej ľudovej republiky Elena Kravčenko uviedla, že za tri dni hlasovania o vstupe LĽR do Ruska bola účasť 76,09 %. Podľa ÚVK Doneckej ľudovej... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Milan Laca

Nová Európa slobodných a suverénnych národov

Francúzski krajne pravicoví politici Eric Zemmour a Marine Le Penová , obaja porazení súperi v minuloročných jarných prezidentských voľbách, povzbudzovali Meloniho víťazstvo a chválili rozhodnutie talianskeho ľudu.

Zemmour vyzdvihol minulotýždňové švédske voľby, v ktorých zvíťazili pravicové strany: „Od Švédska po Taliansko zažívame v posledných týždňoch druhú úniu víťaznej pravice v Európe, ktorej tmelom je skutočne otázka identity. “

V Španielsku krajne pravicová strana Vox dospela k záveru, že Meloniovej víťazstvo ukázalo „cestu novej Európy slobodných a suverénnych národov“.

Európa v kríze... a bude vraj väčšia!
EÚ čelí deindustrializácii v dôsledku krízy na Ukrajine vyvolanej USA. Európska únia prežije deindustrializáciu v dôsledku rastúcich cien energií a vysokej inflácie, keďže Spojené štáty americké predlžujú konflikt na Ukrajine, napísal čínsky... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik