Briti sa pochlapili!
27 | 09 | 2022 I Milan Laca

Británia ako prvá vyhlásila sankcie proti Ruskej federácii za pseudoreferendum.

Britský minister zahraničných vecí James Cleverley oznámil prijatie 92 sankcií v reakcii na falošné referendá, ktoré Rusko zorganizovalo v štyroch regiónoch Ukrajiny v rozpore s medzinárodným právom. Informuje o tom Európska pravda, s odvolaním sa na posolstvo britskej vlády.

Odsúdenie

"Fiktívne referendá, ktoré sa konajú so zbraňou v ruke, nemôžu byť slobodné ani spravodlivé a ich výsledky nikdy neuznáme. Zodpovedajú jasnému vzoru násilia, zastrašovania, mučenia a nútených deportácií na územiach Ukrajiny, ktoré zabralo Rusko," vyhlásil minister.  Britské sankcie sú podľa neho „namierené proti tým, ktorí stoja za týmito falošnými hlasmi, ako aj proti tým, ktorí naďalej podporujú agresívnu vojnu ruského režimu“.

Bruselské elity sa trasú pred Meloniovou: Najnebezpečnejšia žena v Európe!
Taliansky krok doprava otriasa európskymi politickými elitami! Giorgia Meloniová bola v pondelok 26.9. potvrdená ako prvá talianska premiérka. Stredopravá líderka sa chystá v úrade deklarovať „Bránime Boha, krajinu a rodinu“ postavené na odpore... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Proti komu?

Na  sankčný zoznam pribudlo  33 úradníkov a spolupracovníkov, ktorí sa nachádzajú na dočasne okupovaných oblastiach Ukrajiny, najmä šéfa „Chersonskej vlády“ Sergeja Jeliseeva, „ministra školstva a vedy LĽR“ Ivana Kusova, šéf „vlády Záporoží“ Jevgenija Balitského a zástupkyňu  DĽR Jevgeniju Solncevovú.

Aj firmy

Sankcie sa vzťahujú aj na agentúru IMA Consulting, ktorú nazývajú „Putinova obľúbená PR agentúra“ a ktorá mala za úlohu riadiť verejné kampane na propagáciu falošných referend. Obmedzenia sa dotkli tiež ruskej spoločnosti "Goznak", "známej monopolom na výrobu "desiatok miliónov" štátnych dokumentov, najmä urýchlených pasov na dočasne okupovaných územiach Ukrajiny."

Jednotlivci tiež...

Okrem toho boli uvalené obmedzenia na viacerých oligarchov,  23 členov predstavenstva a manažmentu Gazprombank, 16 členov dozornej rady a manažmentu Sberbank a jej manažmentu a 10 manažérov Sovcombank. Podľa britskej vlády doteraz uvalili sankcie na viac ako 1 200 jednotlivcov a viac ako 120 subjektov z Ruska, vrátane viac ako 120 oligarchov, ktorých celkové svetové bohatstvo podľa odhadov presahuje 130 miliárd libier.

Zastavte vojnu! Alebo nie?
Po Putinových slovách o jadrovej hrozbe by sa mal konflikt na Ukrajine čo najskôr ukončiť. Británia by nemala podnecovať konflikt na Ukrajine, ale snažiť sa dosiahnuť mier, píše Peter Hitchens v článku pre Daily Mail. Prečo? " Aký má Británia... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik