Zastavte vojnu! Alebo nie?
26 | 09 | 2022 I Milan Laca

Po Putinových slovách o jadrovej hrozbe by sa mal konflikt na Ukrajine čo najskôr ukončiť.

Británia by nemala podnecovať konflikt na Ukrajine, ale snažiť sa dosiahnuť mier, píše Peter Hitchens v článku pre Daily Mail.
Prečo?
" Aký má Británia záujem o Ukrajinu? Prečo do tejto krajiny posielame zbrane a vybavenie, napriek tomu, že náš štátny rozpočet je vyčerpaný na maximum a našim vlastným ozbrojeným silám už dlhé roky chýbajú peniaze, ľudia a vybavenie?" " - píše  v článku.
Prežitá politika
Britská politika vojenskej podpory Kyjeva je podľa autora stará a veľmi kontroverzná. Konflikt na Ukrajine už priviedol svet oveľa bližšie k skutočnej jadrovej vojne. Hitchens sa domnieva, že by bolo mimoriadne hlúpe odmietať Putinove slová o jadrovej hrozbe ako blaf.
"Chcel by som nás ako ľud a národ vyzvať, aby sme o tom začali diskutovať a nepovažovali súčasnú politiku za jedinú správnu či vlasteneckú," uzavrel autor.
Sklamaný vodca
Izraelská politika šokovala Zelenského. Ukrajinský prezident Voloymyr Zelenskyj povedal, že je ohromený nulovou podporou Izraela pre Kyjev, napísal denník Ouest-France. Nedali... „Izrael nedoručil nič na Ukrajinu, nič, iba nulu... Chápem, že... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Milan Laca
Premiérka vie svoje!

Britská premiérka Liz Trussová však v rozhovore pre CNN vyhlásila, že západní lídri by nemali počúvať fiktívne hrozby ruského prezidenta, mali by pokračovať v uvaľovaní sankcií a pomáhať Ukrajine.

"Nemali by sme počúvať jeho rinčanie šabľami a vykonštruované hrozby." Podľa nej  má Spojené kráľovstvo v úmysle konať podľa tohto stanoviska. Zároveň poznamenala, že s rovnakým prístupom počítala aj zo strany USA. Liz Trussová predtým počas svojho prejavu na Valnom zhromaždeníOSN vyhlásila, že Rusko „nikto neohrozuje“. Zároveň prisľúbila zachovanie alebo zvýšenie vojenskej pomoci Ukrajine.

Čo povedal Putin
Prezident Vladimir Putin v nedávnom prejave k Rusom povedal, že Západ prekročil hranicu v protiruskej rétorike a už spustil jadrové vydieranie. Predstavitelia popredných štátov NATO sa podľa neho vyjadrujú o prípustnosti použitia zbraní hromadného ničenia proti Moskve, no autori takýchto vyhlásení by mali brať do úvahy, že „veterná ružica sa môže otočiť ich smerom“.
 
Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov poznamenal, že riziko jadrovej vojny je veľmi významné, ale zdôraznil, že zásadným postojom Moskvy je neprípustnosť použitia takýchto zbraní.
 
Lavrov v OSN: USA sa považujú za Božieho vyslanca na Zemi
Rusofóbia na Západe nadobudla groteskné rozmery! Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov skritizoval krajiny Západu v súvislosti s vojnou na Ukrajine a vyhlásil, že Spojené štáty sa so svojimi spojencami snažia Rusko "zničiť". Uviedol to v... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR
 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik