Spoluzakladateľ Pink Floyd poprel zrušene koncertov v Poľsku: Hlasujú o mne ako o persone non grata
25 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Roger Waters z Pink Floyd poprel zrušenie dvoch poľských dátumov svojho svetového turné v roku 2023 v reakcii na odpor voči jeho postoju k vojne Ruska proti Ukrajine, informuje Guardian.

Zrušenie koncertov dementoval

Krakovská mestská rada má tento týždeň diskutovať o návrhu, ktorý by vyhlásil Watersa za „personu non grata“, zatiaľ čo člen rady Lukasz Wantuch vyzval obyvateľov mesta, aby bojkotovali koncerty.

Začiatkom tohto mesiaca Waters napísal otvorený list, v ktorom uviedol, že Západ by mal prestať poskytovať zbrane Ukrajine, pričom obvinil prezidenta Volodymyra Zelenského z toho, že na Ukrajine umožnil „extrémny nacionalizmus“ a vyzval ho, aby „ukončil túto smrtiacu vojnu“.

Live Nation Polska včera uviedla, že koncerty, ktoré boli naplánované na apríl budúceho roka v mestskej Tauron Arene, boli „zrušené“, ale neuviedli žiadne ďalšie podrobnosti.

Nezrušil to Watersov team

Waters sa obrátil na Facebook, aby poprel správy poľských médií, že jeho tím sa stiahol, ale kritizoval Wantucha a obvinil ho z „drakonickej cenzúry mojej práce“.

"Zdá sa, že Lukasz Wantuch nevie nič o mojej histórii práce, celý môj život, za nejakú osobnú cenu, v službách ľudských práv," povedal Waters. Parafrázujúc hitový singel skupiny Pink Floyd „Another Brick in the Wall“ tiež napísal: „Hej! Lukasz Wantuch! 'Nechajte ich deti na pokoji!'“.

Dodal, že chcel len vyzvať zainteresované krajiny, aby „skôr pracovali na dosiahnutom mieri, než aby eskalovali záležitosti k trpkému koncu“.

Schmőgnerová varuje: Matovičovo-Sulíkove hry, ktorým sa Heger iba prizerá, nás môžu stáť stámilióny
Exministerka financií Brigita Schmőgnerová nastavuje legislatívne zrkadlo nestabilite slovenskej vlády a to, aké riziká či straty nám to prináša. Šetriť nás podľa nej nebudú ani svetové ratingové agentúry, čo v konečnom dôsledku zaplatíme všetci,... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Koncerty vraj zrušené

"Manažér Rogera Watersa sa rozhodol stiahnuť. Bez udania dôvodu," uviedol v sobotu Lukasz Pytko z Tauron Arena Krakow, kde mal Waters odohrať koncerty 21. a 22. apríla budúceho roku. Koncerty zmizli aj z webovej stránky Watersovho koncertného turné „This Is Not a Drill“.

Nežiadúci

Agentúra AP informuje, že krakovskí mestskí poslanci majú hlasovať o Watersovi ako o persone non grata. Vyjadria tým „rozhorčenie“ nad postojom hudobníka k vojne na Ukrajine.

Waters totiž začiatkom septembra adresoval ukrajinskej prvej dáme Olene Zelenskej otvorený list. 

"Obávam sa, že my, a myslím tým ľudí ako vy a ja, ktorí skutočne chcú mier na Ukrajine, ktorí nechcú, aby výsledkom bolo, že budete musieť bojovať až do posledného ukrajinského života, a možno aj keby prišlo k najhoršiemu, do posledného ľudského života. Ak namiesto toho chceme dosiahnuť iný výsledok, možno budeme musieť hľadať inú cestu a táto cesta môže spočívať v dobrých úmysloch vášho manžela, ktoré predtým vyjadril,"

Spoluzakladateľ skupiny Pink Floyd skritizoval Olenu Zelenskú: Tragicky sa mýlite!
Spoluzakladateľ skupiny Pink Floyd Roger Waters v novom otvorenom liste na sociálnej sieti skritizoval Olenu Zelenskú, píše portál Clash Music. Antimilitaristický postoj Hudobník s antimilitaristickým postojom sa proti vojne prezentuje aj vo... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Diana Zaťková
v liste okrem iného Waters.

Odborníci varujú: Ak bude EÚ pokračovať, následky budú trpké
Referendá v ukrajinských regiónoch vnášajú konflikt do novej fázy - EÚ bude musieť prehltnúť veľmi horkú pilulku, ak sa bude naďalej upínať k USA, píše Global Times. Referendá štyroch ukrajinských regiónov o pripojení k Rusku sa začali v piatok... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

___

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik