Na Úrad špec. prokuratúry poslal Robert Fico "esesácky" kabát
25 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Predseda Smer-SD tak urobil v rámci tlačovky, v ktorej sa venoval dvojici prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Repa a Šurek, ktorí dozorovali prípad Mariána Kučerku.

Hrubý nátlak, vydieranie a vyhrážanie sa deťom a rodinám!

Takto sa dnes “vyšetruje” a získavajú priznania pod patronátom Lipšicového úradu špeciálnej prokuratúry. Títo vybraní vyšetrovatelia a prokurátori sú takí sadisti, od ktorých by sa mohlo učiť aj neslávne nacistické gestapo, skonštatoval Fico na sociálnej sieti.

Trestné oznámenie pani Kučerkovej

Títo dvaja vyvíjali nátlak na Kučerku, vedúceho operatívneho oddelenia NAKA. Rôznymi vyhrážkami od neho žiadali, aby sa priznal v kauze Očistec.

"V prípade, že tak neučiní, neprizná sa a nebude spolupracovať, spravia jemu, aj mne, veľkú hanbu. Hodia ho na zem a pristane nám na pozemku vrtuľník," cituje Robert Fico z trestného oznámenia na dotyčných pánov prokurátorov. Zaznie časť nahrávky, ktorú sám Fico označil, že je z veľkej časti nepublikovateľná. 

Ospravedlnenie na hlavičkovom papieri ÚŠP

Zo Žiliny, kde bol Kučerka vo väzbe ho previezli do Pezinka na Úrad špeciálnej prokuratúry, kde ho donútili podpísať ospravedlnenie za trestné oznámenie. 

"Zvláštne na tom bolo, že toto ospravedlnenie bolo na hlavičkovom papieri ÚŠP a do stroja ho písal priamo prokurátor pán Hruška," hovorí predseda Smeru.

Markíza skončí ako Denník N. Ich obsah nebude nikoho zaujímať
Napriek tomu, že stranu Smer-SD označenie siedmich tisícov ľudí za dezolátov urazilo, právne kroky nepodniknú. Nech ľudia vidia, čo sú zač, povedal predseda Robert Fico na tlačovej besede. "Najlepšie by bolo, keby ich ľudia odmenili, ako Denník N.... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Lipšic sa bráni

Šéf Úradu špeciálnej prokuratúry tvrdí, že o nahrávke nevie nič a požaduje, aby bola zverejnená celá. Podľa neho si verejnosť môže utvoriť komplexný obraz až po vypočutí celej nahrávky. 

„Z polhodinového stretnutia zverejniť len niekoľko viet vytrhnutých úplne z kontextu považujem za absurdné. Je zrejmé, že existujú osoby, ktoré majú k dispozícii celú zvukovú nahrávku,“ reagoval Lipšic na tlačovku Smeru aj napriek tomu, čo v nahrávke odznelo.

Lipšic sa bráni: Škandalózne nahrávky sú vytrhnuté z kontextu!
Na tlačovej besede strany SMER-SD boli zverejnené škandalózne nahrávky, ktoré jednoznačne potvrdzujú a odkrývajú nekalé pozadie aktuálnych káuz. Rozhovory medzi prokurátorom Repom a obvineným expolicajtom Kučerkom, z ktorých je zjavné, že... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik