Markíza skončí ako Denník N. Ich obsah nebude nikoho zaujímať
24 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Napriek tomu, že stranu Smer-SD označenie siedmich tisícov ľudí za dezolátov urazilo, právne kroky nepodniknú. Nech ľudia vidia, čo sú zač, povedal predseda Robert Fico na tlačovej besede.

"Najlepšie by bolo, keby ich ľudia odmenili, ako Denník N. Že ich prestanú pozerať. Ja teda verím, že minimálne tých sedemtisíc ľudí povie svojim rodinám, že vypnite to, pretože to je samá špinavosť. My žiadne právne kroky robiť nebudeme, najlepšie by bolo, keby ich potrestali ľudia samotní, že ich prestanú pozerať," prízvukuje Robert Fico.

Prečo nereagovali na "dezolátov z Markízy"

"Overovali sme si, ako to vlastne je pri tvorbe takéhoto príspevku. Všetci profesionáli nám potvrdili, že to bol úmysel. Že toto ako náhoda nikdy nemôže vzniknúť. Pretože ten príspevok, ktorý redaktor spracuje niekam ide. Niekto ho vidí. Niekto ho schvaľuje," otvára tému Robert Fico.

Náznaky zlyhania

"Nakoniec aj v tom texte ospravedlnenia ste videli také zaujímavé slová, ktoré naznačovali, že tam niekto akože ľudsky trošku zlyhal. A nie tak, že by si nevšimol, alebo nevedel čítať po slovensky, čo to je dezolát. Markíza už je raz taká. Ona iná nebude," konštatuje predseda Smeru a pripomína, že redaktori tejto televízie moralizujú a niet múdrejších ako oni. 

"A potom napíšu sedemtisíc ľuďom, že sú dezoláti," dodáva Fico.

"Dezolátmi" sa bude zaoberať aj Rada pre mediálne služby
Tá totiž od utorka 20. septembra, kedy bola reportáž s titulkom o dezolátoch odvysielaná, dostala viac, ako stovku podnetov. Ako bude postupovať? Reportér je v tom nevinne "Chceme poukázať na to, že redaktor Adel Ghannam za vzniknutú situáciu... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Obrovská urážka

"Som rád, že boli podané nejaké právne podania, ale - prosím vás, aký význam má, sa s nimi naťahovať? Nech to slovenská verejnosť vidí!" poznamenáva predseda Smeru.

Gustáv Murín: Ako to dopadne, keď kult osobnosti budujú médiá
Spisovateľ a vedec Gustáv Murín v súvislosti so smrťou britskej kráľovnej pripomína kult osobnosti. Tvrdí, že kým Stalin na ňom pracoval, ona nerobila nič...Jeho pohľad na život kráľovnej, preberáme v plnom znení. "Po smrti Stalina sme boli... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik