Najstabilnejšiu vládu má Maďarsko!
24 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Vo výsledkoch viedenskej analýzy obsadilo Maďarsko prvé miesto medzi členskými krajinami EÚ, ktoré majú najstabilnejšiu vládu. Jednoznačné umiestnenie na prvej priečke ukazuje, že vláda Viktora Orbána je najstabilnejšia v Európe.

Viedenská analytická a poradenská spoločnosť Pantarhei nedávno pripravila analýzu, v ktorej porovnávala a vyhodnotila, ako veľmi majú členské štáty krajín EÚ stabilné vlády. Podľa ich zistení je pre viaceré vlády v EÚ čoraz ťažšie vydržať až do konca volebného cyklu. Informáciu priniesol portál mandiner.hu.

Pri analýze zohľadňovali predovšetkým to, z koľkých politických strán je vláda zložená, ako aj to, koľko vládnych kríz bolo v danej krajine za posledné dva parlamentné cykly.

Čaputová tvrdí, že Slovensko má na pôde OSN vplyvný a rešpektovaný hlas, Belousovová ju dala "DOLE"!
Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s generálnym tajomníkom Organizácie spojených národov Antóniom Guterresom. Agentúry OSN budú Slovensku aj naďalej pomáhať pri pomoci ľuďom, ktorí utekajú pred ruskou agresiou. Prezidentka sa pochválila na... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Žiadne prekvapenie

Nakoľko dvojkoalícia Fidesz a KDNP je v Maďarsku pri moci od roku 2010 a v posedných rokoch získala pri voľbách dvojtretinovú väčšinu parlamentu, a tiež od roku 2010 nedošlo ani k žiadnej vládnej kríze, tento výsledok podľa Euractivu, ktorý hodnotenie zverejnil, neprekvapuje. Za Maďarskom nasledujú v rebríčku stabilných vlád Cyprus, Litva, Luxembursko a Nemecko. Na konci zoznamu sa ocitli Španielsko, Bulharsko a Taliansko s odôvodnením, že v týchto krajinách "vládne relatívne slabá vládna koalícia zložená z mnohých strán a v posledných rokoch sú typické vládne krízy", vysvetlili odborníci.

Členské štáty blokujú kroky Európskej komisie častejšie ako predtým

V analýze sa poukázalo aj na to, že nestabilita vlád členských krajín ovplyvňuje aj rozhodovanie celej EÚ, pretože pre hlavy štátov a predsedov vlád Európskej rady je čoraz ťažšie dohodnúť sa na rôznych problémoch a členské štáty blokujú kroky iniciované Európskou komisiou častejšie ako predtým – uvádza článok.

Danko: Heger je dobrý parťák na vodku, ale to je všetko
Andrej Danko (SNS) tvrdí, že vďaka svojim kontaktom v Rusku by vedel vybaviť lacnejší plyn z Ruska. Je jedným z tých, ktorí sa spojili v myšlienke predčasných volieb Jedna z jeho najväčších politických chýb Zúčastnňujú sa protestov, chodia medzi... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik