Danko: Heger je dobrý parťák na vodku, ale to je všetko
24 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Andrej Danko (SNS) tvrdí, že vďaka svojim kontaktom v Rusku by vedel vybaviť lacnejší plyn z Ruska. Je jedným z tých, ktorí sa spojili v myšlienke predčasných volieb

Jedna z jeho najväčších politických chýb

Zúčastnňujú sa protestov, chodia medzi odborárov a podporujú protesty ako jednu z foriem opozičného boja. Pripomenul, že ako predseda NR SR protestujúcich vždy prijal a niekedy aj zbytočne načúval ich požiadavkám. V tomto kontexte považuje za spoluprácu pri zostavení vlády Petra Pellegriniho.

"Mohol som možno trvať na predčasných voľbách keď Béla Bugár politicky popravil Roberta Fica," hovorí Danko s tým, že Pellegrini umne využil rivalitu Smeru a SNS a teraz "líže smotanu" v regiónoch. Preto aj aktuálne tvrdí, že jediným riešením situácie sú predčasné voľby a nesúhlasí s Hlasom a SaS, ktorí chcú odvolať Matoviča.

Andrej Danko: Matovičov pád nestačí
Andrej Danko (SNS) sa vo videu na sociálnych sieťach prihovoril Petrovi Pellegrinimu s otázkou - prečo to robíš? Podľa Danka musia padnúť aj Kollár a Sulík. Výčitka predsedovi Hlasu "Pomáhaš Sulíkovi riešiť jeho problémy. Matoviča dostal do... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Eka Balaskova
?session=true

Čo sa stane po páde Matoviča

"Sulík s Kollárom sa opäť dohodnú," konštatuje Danko a varuje Pellegriniho, že spolupráca s liberálmi mu "zlomí krk". Napriek tomu spoluprácu s Hlasom neodmieta.

"Ja ho kritizujem, aby sa prebral. Ja som jeho súper a budem bojovať o voliča, ktorého nám zobral. Nemôže však hrať na všetky strany," poznamenáva Danko na adresu momentálneho lídra opozície. 

Na proteste nebol ako "spojenec" Republiky

"To nie je o tom, kto sa s kým hrá. Ja chcem byť súčasťou toho, že Sulík, Matovič, Kollár a aj prezidentka Čaputová pôjdu do politického dôchodku, pretože spravili veci, na ktoré nemali mandát," vysvetľuje Danko svoje pohnútky prihovoriť sa voličom na demonštrácii. Pripomenul, že tam boli aj jeho voliči a preto tam stáť musel.

"Keď Republika položí vence k pomníku SNS, keď nebudú hovoriť svoje nezmysly v Kulturblogu, tak sa môžu hlásiť k pronárodnej politike," vymedzuje sa voči uhríkovcom Danko.

Profesor Krejčí: Medveď sa ešte len prebúdza. Ukrajinci majú dva mesiace
Dodávať zbrane je ľahké, bojovať vo vojne či s následkami vojny býva ťažšie. Zatiaľ mnohé nasvedčuje tomu, že najslabším účastníkom bojov na Ukrajine je Západ, skonštatoval v rozhovore pre české Parlamentní Listy český politológ, univerzitný... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

O kontaktoch s Lavrovom

"Ja som predseda SNS a je mojou povinnosťou udržiavať kontakty, ktoré pomôžu Slovenskej rapublike," vysvetľuje Danko a upozorňuje, že práve preto rokuje aj s českým či maďarským partnerom. Aby bol dobre informovaný, ako to robia v iných štátoch.

"V prípade, že budeme vo vláde tak na druhý deň viem tak, ako Szijjartó zavolať Denisovi Manturovovi a vybaviť lacný plyn," hovorí Danko a varuje, že priemysel na Slovensku, ani vo východných štátoch nie je schopný prežiť bez ruského plynu. 

"Niet väčšej politickej líšky"

Tak sa vyjadril Danko o Viktorovi Orbánovi, ktorý má dobré vzťahy aj s Američanmi, aj s Rusmi. 

"V politike musíte byť rafinovaný sebec a musí vás zaujímať jediné. Aby Slovensko a všetci, čo tu žijú, aby sa mali najlepšie. Šikovnou politikou na východ aj na západ viete pomôcť Slovákom. A vtedy musíte mať dobré vzťahy aj v tom Rusku," vysvetľuje Danko.

Mocnosti si hrajú svoje hry

Energetická kríza je tu podľa Danka preto, lebo Merkelová urobila veľmi zlé rozhodnutia v oblasti energetiky. 

"Dopláca na ne Nemec, aj Francúz, aj Španiel. Všade sú protesty. Ak bude pokračovať konflikt na Ukrajine, bude to mať veľmi škaredé následky," upozorňuje predseda SNS.

Andrej Danko: Matovičov pád nestačí
Andrej Danko (SNS) sa vo videu na sociálnych sieťach prihovoril Petrovi Pellegrinimu s otázkou - prečo to robíš? Podľa Danka musia padnúť aj Kollár a Sulík. Výčitka predsedovi Hlasu "Pomáhaš Sulíkovi riešiť jeho problémy. Matoviča dostal do... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik