Minister Lengvarský prezradil čo môžeme očakávať na JESEŇ
25 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (OĽaNO) sedí vo veľmi horúcom kresle. Jednak "vychytal" obdobie covidu a tiež s ním mal problém Igor Matovič, ktorého hnutie ho do funkcie nominovalo. 

O tom, čo bude ďalej s covidom sa s ním zhovárali Topky.

"Vírus v súčasnosti už nemá tak ťažký priebeh, ako posledné dva roky. V prípade, ak by počet pacientov v nemocniciach začal razantne stúpať, museli by sme pristúpiť k nejakým opatreniam, ale to je hudbou budúcnosti." Uviedol minister v rozhovore.

Na otázku "O aké opatrenia by išlo? Tradične by sa nariadilo nosenie rúšok, respirátorov a podobne?" odpovedal  jasne. "Áno, na úvod by to boli maximálne tieto, v prípade, ak by sa situácia začala zhoršovať, bolo by to možno aj obmedzenie počtu účastníkov na hromadných podujatiach, ale výrazné obmedzovanie činnosti, ktoré bolo pravidlom posledných dvoch rokov, neočakávam."

Jeseň a prízrak covidu

So začiatkom školského roka sa prirodzene rátalo s nárastom covidových pacientov, no aktuálne v nemocniciach máme hospitalizovaných do stovky pacientov. Podľa Lengvarského sme dobre pripravení aj vďaka očkovaniu či liekom. Jeseň by nás preto nemala nijako vážnejšie ohroziť. 

"Neočakávame ani nejaké prísne opatrenia, či nebodaj lockdown. Všetko sa ale môže zmeniť, ak by nás koronavírus prekvapil nejakou nebezpečnou mutáciou, čo ale aktuálne nepredpokladáme," upozorňuje minister, pričom dodáva, že s covidom sme sa už naučili žiť. Aj z čísel hospitalizácií vyplýva, že imunita populácie je na úrovni 30 percent.

Danko: Heger je dobrý parťák na vodku, ale to je všetko
Andrej Danko (SNS) tvrdí, že vďaka svojim kontaktom v Rusku by vedel vybaviť lacnejší plyn z Ruska. Je jedným z tých, ktorí sa spojili v myšlienke predčasných volieb Jedna z jeho najväčších politických chýb Zúčastnňujú sa protestov, chodia medzi... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

"Matovičovské" atómovky nečakajme

"Áno, na úvod by to boli maximálne tieto, v prípade, ak by sa situácia začala zhoršovať, bolo by to možno aj obmedzenie počtu účastníkov na hromadných podujatiach, ale výrazné obmedzovanie činnosti, ktoré bolo pravidlom posledných dvoch rokov, neočakávam," hovorí minister Lengvarský, ktorého pobavila otázka o tom, či máme očakávať ďalšie prekvapenia vo forme SNP II a podobne.

Ďalšej vlny sa neobáva

Poučili sme sa totiž z predchádzajúcich vĺn a nemocnice sú pripravené reagovať na nárast prípadov veľmi rýchlo. Problém vidí v chýbajúcom nemocničnom personále. Sestier chýba asi tritisíc a lekárov tisíc. 

Jeho vzťah s Matovičom

"Toho času je úplne štandardný, často sme v kontakte, vo veľa veciach sme aj našli zhodu," konštatuje minister Lengvarský.

Niekto vám zjedol rezeň. Kto to asi tak mohol byť
Presne tam vznikol výraz "psie oči". Naši domáci miláčikovia ich na nás teda vedia robiť. A niektorí sa vedia aj "obslúžiť" - priamo z nášho stola. Pri každom zločine je potrebné dokonale poznať terén. Tento pes je toho príkladom. Presne vedel,... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik