Volkswagen zo Slovenska neodchádza. Je to hoax
23 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Len hodinu po tom, ako vyšla informácia o možnom stiahnutí sa Volkswagenu zo Slovenska, ktorú priniesol aj HD , hovorí slovenská pobočka automobilky o hoaxe.

Pôvodcom je Bloomberg

Správa hovorila o tom, že nemecká automobilka by sa kvôli možnému nedostatku energií z Ruska mohla stiahnuť z východnej Európy a jej ťažisko presunúť do Španielska, Portugalska, či Belgicka, kde už Volkswagen svoje závody prevádzkuje a sú bližšie k LNG terminálom. 

Zo Slovenska možno odíde veľký zamestnávateľ
Energetická kríza môže ohroziť európsky priemysel. Aj nemecká automobilka Volkswagen uvažuje o tom, že z Nemecka a východnej Európy presunie výrobu inam. Treba riešiť dodávky plynu Pokiaľ sa v dohľadnej dobe nevyrieši problém s dodávkami plynu,... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Naopak - chystajú nové miesta

„Prosím o pochopenie, že k dezinformáciám a fabuláciám sa nevyjadrujeme. Vo Volkswagen Slovakia sa aktuálne intenzívne pripravujeme na nábeh nových modelov Volkswagen Passat a ŠKODA SUPERB, ktorých štart produkcie je naplánovaný na budúci rok. Práce idú podľa plánu a investícia vo výške do 500 miliónov eur prinesie aj nové pracovné miesta,“ uviedla pre Markizu hovorkyňa Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.

Priznali, že kríza ich neobchádza

„Celú situáciu a jej vplyv na činnosť podniku aj z pohľadu dostupnosti a cien energií veľmi pozorne sledujeme, analyzujeme a vyhodnocujeme,“ vysvetlila Kovarovič Makayová, podľa ktorej automobilka hľadá možnosti zníženia spotreby.

Diskutéri: Romana, máš naozaj silný mandát!
Od diskutérov si vyslúžila poslankyňa NR SR Romana Tabák (Sme rodina) za svoj príspevok o referende veľmi zaujímavé odkazy. Máte právo, ale zase nevyskakujte! Som presvedčená, že vy, ako voliči by ste mali mať právo nie len politikov voliť, ale... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Na čo sa teda zameriavajú

„Máme nastavený plán úspor v oblasti energií, pričom sa dlhodobo a cielene zameriavame na identifikáciu a nasadzovanie opatrení a technológií, ktoré znižujú energetickú náročnosť výroby a náklady,“ dodala hovorkyňa.

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik