Chmelár o Vagovičovi: Gauner bez známok novinárskej etiky
23 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Dať Marekovi Vagovičovi reláciu v RTVS je to isté, ako ju dať Danielovi Lipšicovi! Skonštatoval to na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár. Vagovič sa totiž vyfarbil. A prišli na to jeho kolegovia.

Žiarivý príklad politického aktivistu

Odhalenie týždenníka Plus 7 Dní, že policajný prezident Štefan Hamran poskytol novinárovi Marekovi Vagovičovi policajné auto na súkromné účely, je len ďalším doplnením mozaiky, že tento človek nie je vzorom investigatívneho reportéra, ale príkladom politického aktivistu, ktorý zneužíva svoje povolanie na presadzovanie skupinových záujmov, prízvukuje Chmelár.

Žurnalista bez známok novinárskej etiky

"O mnohom svedčí aj fakt, že tohto politicky zaujatého žurnalistu v konflikte záujmov a bez známok novinárskej etiky vydáva Fakulta masmédií Paneurópskej vysokej školy, na čele ktorej stojí bývalá premiérka Iveta Radičová, za vzor pre svojich študentov, a nedávno mu dokonca udelila ocenenie (spolu s ďalším etalónom jednostrannosti a neobjektivity Braňom Závodským)," pripomína analytik.

Navyše, Vagovič sa podľa Chmelára zachoval navlas rovnako ako všetci tí gauneri, o ktorých píše vo svojich sugestívne ladených textoch: pri novinárskej konfrontácii odmietol odpovedať na otázky a zložil bez pozdravu telefón.

"Pripomínam, že nové vedenie RTVS ponúklo Marekovi Vagovičovi samostatnú pravidelnú reláciu, čo je vzhľadom na jeho väzby to isté, akoby ju ponúklo Danielovi Lipšicovi. Ak má generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj kožu na tvári, tak po tomto škandále mu ju na hodinu zruší," verí Chmelár.

Podľa Blahu hrniec prekypel: Liberálnym médiám zvoní umieráčik
Myslím, že v spoločnosti sa niečo zlomilo. Hrniec prekypel. Skonštatoval to na sociálnej sieti Telegram opozičný poslanec Ľuboš Blaha. Každý má právo na iný názor, či sa to médiám páči alebo nie. Ich ideologická nadpráca nemá so žurnalistikou nič... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Čo zistila "Plus sedmička"

Marek Vagovič reagoval na odhalenie Plus 7 Dní, že biela dodávka použitá v promovideu na jeho knihu je policajné auto, ktorým viezli Kaliňáka na súd, príkro: "To ťažko! Neviem, odkiaľ to máte. Ja takúto informáciu nemám."

Stačí sa pozrieť na EČV spomínaného auta - upozornila redaktorka Vagoviča. Ten ju najprv presviedčal, že evidenčné čísla aut sú na videu zakryté, čo nebola pravda, a keď mu pripomenula, že sám zverejňoval aj fotografie tohto auta z natáčania, zmenil tón.

(Mimochodom, bola to presne tá redaktorka Plus 7 Dní Ľudmila Lacková, ktorú policajný šéf Hamran nazval "hanbou serióznej žurnalistiky" kvôli jej rozhovoru s bývalým operatívcom Kaľavským, pozn. red. Reakciu vydavateľa Plus 7 Dní sme vám pred časom priniesli.)

Policajný šéf Hamran zaútočil na novinárku za rozhovor s Kaľavským! Vydavateľ zareagoval
V rámci vyše hodinovej tlačovky sa policajný prezident Štefan Hamran dotkol aj článkov novinárky týždenníka Ľudmily Lackovej, ktorá podľa neho robí hanbu serióznej žurnalistike. Vydavateľ Plusky sa voči jeho obvineniam dôrazne ohradil, píše... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Prijímanie službičiek od NAKA? Vraj súkromná vec

Po položení jednoduchej otázky - či mal autá požičané z NAKA, vychril: "Ja vám nebudem odpovedať na tieto otázky. To je moja súkromná aktivita, akým spôsobom ja využijem konkrétnych ľudí a autá v súkromnom projekte. Do toho vás naozaj nič nie je. To nie je vaša vec. To je moja súkromná vec. Vydávam knihu, natočil som trailer. To je všetko, čo k tomu viem povedať."

Po týchto slovách novinár Marek Vagovič zložil telefón. Bez pozdravu. Škoda. Bolo by na mieste, aby hlavne v súvislosti s chystaným projektom vo verejnoprávnej televízií, ale aj z pohľadu jeho doterajšej práce novinára vysvetlil, ako možno zlúčiť prijímanie službičiek  od predstaviteľov polície s objektívnym informovaním verejnosti, uzavrela redaktorka Plus 7 Dní.

Kto je Vagovič

Marek Vagovič je známy novinár, ktorý prešiel mnohými redakciami. Písal pre Pravdu, Sme, Týždeň, Domino fórum, Aktuality. V súčasnosti pôsobí v Konzervatívnom denníku Postoj a podľa medializovaných informácií by mal mať po zmene riaditeľa RTVS vlastnú reláciu aj v štátnej televízií. 

Igor Matovič môže skončiť!
Igor Matovič môže skončiť. SaS vyzbierala podpisy pod návrh na jeho odvolanie! Vyjadril sa Miroslav Kollár (Spolu - občianska demokracia), ale aj samotný Igor Matovič. Strana SaS vyzbierala hlasy pod návrh na odvolávanie ministra financií Igora... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik