Richard Raši: Spláca strana Za ľudí svoje dlhy z našich peňazí?
22 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Spláca strana Za ľudí dlhy z našich peňazí? Remišovej strana dlhuje peniaze spolumajiteľom NAY. Ich spoločníkovi dala miliónový biznis. Tieto titulky sprevádzali tlačovú besedu, počas ktorej Richard Raši obvinil Veroniku Remišovú z klientelizmu. Remišová reaguje na sociálnej sieti svojským spôsobom: "Pán Pellegrini a Raši, namiesto škrabkania a klamstiev radšej pracujte pre občanov."

Richard Raši, spoluzakladateľ strany Hlas-SD poukázal na tlačovej konferencii na dlhy, ktoré ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR prevzala spolu so stranou Za ľudí ako aj na troch veriteľov, ktorých "zdedila". Jedným z nich je bývalý prezident Andrej Kiska, zakladateľ strany Za ľudí a práve jemu má Remišová zaplatiť už v máji 2023 takmer dva milióny eur. Zvyšní dvaja veritelia sú Peter Zálešák a Ján Tomáš, kamaráti Andreja Kisku a spolumajitelia známej spoločnosti NAY. Zhodou náhod sa podľa Rašiho NAY len v apríli 2021 zlúčila so spoločnosťou NAY TROLABS, ktorej vlastníkom je Dušan Duffek. A práve iná firma toho istého majiteľa, pána Duffeka, získala miliónovú zákazku od rezortu Veroniky Remišovej. „Čiže dvaja páni požičajú 600 a 900 tisíc eur + úroky strane Za ľudí. Pani ministerka dá vzápätí zákazku za milión eur pánovi, ktorý je spoločníkom týchto pánov v jednej firme.“ - ozrejmil prepojenia Raši.

Chmelár: Prezidentka zabudla na agresiu NATO v bývalej Juhoslávii
Byť hlasom Ukrajiny neznamená byť hlasom Zelenského, ale miliónov bežných ľudí, ktorí nechcú vojnu, píše historik Eduard Chmelár a pozýva na dnešné zhromaždenie pred prezidentským palácom. Áno, chceme byť hlasom Ukrajiny "Zuzana Čaputová včera na... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Podľa neho bolo pochybné aj samotné výberové konanie. Jednou z podmienok bolo, aby víťaz mal skúsenosti s podobnými akciami v minimálnej hodnote 200-tisíc eur. Duffek mal referencie len na 50-tisíc. Zákazku však získal aj tak.

Podľa Rašiho hovorí aj audítorská správa strany Za ľudí, ktorá je mimochodom zverejnená na jej oficiálnom webe, o obrovskej zadĺženosti strany a obsahuje dovetok, ktorý potvrdzuje pochybnosti, či bude schopná strana Veroniky Remišov prežiť aj budúci rok.

Šutaj Eštok sa otvorene pýta: Išli by Kolíková, Záleská a Repa do basy?
Poslanec NRSR Matúš Šutaj Eštok (Hlas) si vo svojom statuse na sociálnej sieti posvietil na veľkú hanbu štátu. Ukázalo sa podľa neho, že Kolíková, Záleská a Repa nekonali v súlade so zákonom a štát sa musel ospravedlniť. Šutaj Eštok tvrdí, že... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Remišová reagovala statusom a krátkym videom na sociálnej sieti. Vo svojej odpovedi vyvracia klamstvá, ktoré si podľa nej na ňu strana Hlas-SD vymýšľa. Trvá na tom, že jaj ministerstvo funguje transparentne. V závere odkázala svojim kritikom: "Pán Pellegrini a Raši, prestaňte si robiť hanbu a choďte sa venovať niečomu užitočnejšiemu pre ľudí."

Ceny išli nadol, bude to pokračovať?
V poslednom období cena elektriny, plynu, pohonných hmôt a ropy klesala. Po ozname šéfa Kremľu však pri rope nastal obrat. Ceny kľúčových komodít v energetike sa od začiatku energetickej krízy vyšplhali na nevídané maximá. V posledných dňoch sme... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!
Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik