Ceny išli nadol, bude to pokračovať?
22 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

V poslednom období cena elektriny, plynu, pohonných hmôt a ropy klesala. Po ozname šéfa Kremľu však pri rope nastal obrat.

Ceny kľúčových komodít v energetike sa od začiatku energetickej krízy vyšplhali na nevídané maximá. V posledných dňoch sme však zažili ich klesajúcu tendenciu, ceny šli nadol dokonca citeľne. Uvádza denník pravda.sk.

Po rozhodnutí Vladimíra Putina o čiastočnej mobilizácii však cena ropy vyskočila v stredu o takmer 2,5 percenta. Bola to reakcia trhu na tento krok ruskej strany a podľa komoditného analytika z ING Warrena Pattersona sa týmto situácia v regióne zhoršila a zvýšili sa obavy o dodávky ropy a plynu. Analytik si myslí, že nasledujú ďalšie výzvy na ešte tvrdšie sankcie Západu voči Rusku.

Nicholsonovej nočná mora
Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa obáva, že chudobní a nahnevaní ľudia z protestu sa uchylia pod krídla mafie a fašistov. A to aj vďaka Markizackej titulke „Dezolati v uliciach“. Na sociálnej sieti zvrejnila "ficofóbny" status,v ktorom... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

V tomto období by bolo veľmi zradné prognózovať ceny komodít aj podľa ministra hospodárstva Karela Hirmana, ktorý po stredajšom rokovaní vlády uviedol, že situácia je nejasná a neistá, veci sa menia z hodiny na hodinu.

Nasleduje totálna vojna!
Putin strčil bombu pod svoj vlastný autoritársky režim. Namiesto ukončenia vojny dôjde k jej predĺženiu. Z hospodárstva budú odvádzané ľudské zdroje, ekonomiku čakajú ešte horšie časy. Dôjde k destabilizácii rozpočtu. Týmito slovami komentoval... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!
Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik